StoryEditorOCM
Dalmacijazna se

Ako ovo ljeto želite iznajmljivati ležaljke učlanite se u - HDZ: istražili smo tko u Makarskoj zarađuje od gostiju na plaži, svi dosadašnji zaposlenici doživjeli su vrtoglav uspon

Piše Andrea Topić/Makarska kronika
27. ožujka 2019. - 15:19

Dobro je poznato da je sadašnji direktor Stambenog gospodarstva Ivan Kotarac radio kao iznajmljivač ležaljki.

Zaposlen je bio u hotelu "Biokovka" gdje je tada privređivao i njegov otac, također istaknuti član lokalnog HDZ-a. A riječ je o javnoj ustanovi, na čijem je čelu još jedan HDZ-ovac, nekadašnji gradonačelnik Marko Ožić Bebek.

U ovo predsezonsko doba, kad se mladost misli gdje će odraditi sezonu, nameće se pitanje tko će sada raditi na ležaljkama.

Sad, kad nema Kotaraca, komu će gradska uprava i "Makarski komunalac" dodijeliti čast da se ne mora znojiti perući suđe po kuhinjama masnih restorana brze hrane, tu povlasticu da može na ležeran posao dolaziti u kupaćima i tek tu i tamo uzimati novac od suncem opijenih turista?

Ugovori s odabranim naplatničarima potpisuju se u lipnju. Dok to vrijeme ne dođe, bacili smo oko na popis lanjskih sretnih odabranika. Bili smo uvjereni da se potkrala kakva smiješna greška i da gledamo izbornu listu mladeži HDZ-a.

Tri imena, za redom ubačena pred kraj popisa, glase: Josip Eljuga, Stanislav Židić i Mateo Matković. Direktor Komunalca Željko Bagarić natječajem je, kaže potpisom na dnu dokumenta, odredio da će baš oni "na određeno vrijeme u punom radom vremenu" biti "radnici na naplati koncesijskih usluga (iznajmljivač/ica ležaljki i suncobrana)".

A tko su oni zapravo? Josip Eljuga trenutačno se navodi kao rizničar Mladeži HDZ-a Makarska. Od lanjske naplate ležaljki do danas završio je u Županijskom odboru HDZ-a.

Ako vam ovaj karijerni put zvuči poznato, kažimo da je i Kotarac također nakon naplate ležaljki završio u "Županiji".

O idućem, Stanislavu Židiću, Google zna nešto više. Osim što piše da je iz ispita predmeta "Osnove kaznenog postupka" dobio dovoljan (2), a prije toga je ostvario izravan upis u makarsku srednju školu gdje je također jedan HDZ-ovac već godinama ravnatelj, navodi se da je kao nositelj HDZ-ove izborne liste imenovan predsjednikom mjesnog odbora Bili Brig-Gorinka još 2017. godine, što znači da je osoba s te funkcije naplaćivala turistima ležaljke. Da su barem znali kakvu čast imaju, možda bi bilo više manče...

Židić je, zanimljivije je reći, po odlasku Kotarca preuzeo fotelju predsjednika Mladeži HDZ-a Makarska.

A Mateo Matković, treći iznajmljivač, član je Vijeća mjesnog odbora Bili Brig-Gorinka, da, upravo onog kojeg je Židić predsjednik. Logično, Matković čini i gradski odbor mladeži HDZ-a.

Ležaljke, pa fotelja. Ležaljke, pa fotelja. Ležaljke, pa fotelja. Vidite li vi ovdje uzorak?

Izgleda da se gradonačelnik Jure Brkan čvrsto drži onog obećanja da će zaposliti mlade ako budu kao Kotarac.

I izgleda da mladi to razumiju. Ljubav gradske vlasti prema mladima je neizreciva.

Dodajmo za kraj da ova tri pulena nisu bila naplatničari ležaljki 2017. godine, te da su se na listi nalazila neka obična imena, prosječnih studenata, za koje Google nije među prvim rezultatima nudio poveznice na stranice političkih stranaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:46