StoryEditorOCM
DalmacijaTraže sastanak

Roditeljima s Čiova prekipjelo, porukama ravnateljici oblijepili zatvorenu školu: Sanacija je završena, zašto naša djeca još uvijek moraju ići na nastavu u Trogir?!

Piše G. Radanović
13. ožujka 2019. - 09:52
54354226_369398753901847_568397105824006144_n

Nakon što je zbog propuštanja krovišta i prodora vode u električne instalacije prije nešto više od mjesec dana zatvorena gotovo nova zgradu Područne osnovne škole "Petar Berislavić" u Okrugu Gornjem, roditelji traže da se škola konačno otvori. Jutros su porukama na zatvorenoj školi poručili da im je - dosta.

Prema njihovim riječima, ali i informacija objavljenim na stranicama Općine, sanacija kvarova je završena i škola je spremna za prihvat djece, samo nemaju "zeleno" svijetlo od ravnateljice Edite Bratinčević.

- Ravnateljica je temeljem jednog papira firme "ZAST" zatvorila školu, a ne otvara je sada kada je ista ta firma nakon pregleda ustanovila da zgrada udovoljava javnoj potrebi. Ne razumijemo zašto se škola ne otvara. Osnovni problem je bio prodor vode u električne instalacije, a iz dokumentacije koju je na uvid dao "ZAST", jasno je vidljivo da tog problema više nema - kazali su članovi vijeća roditelja područje osmoljetke u Okrugu Gornjem.

Traže sastanak s ravnateljicom i čelnicima Splitsko-dalmatinske županije kao osnivača škole. Na kraju svoje "akcije" ušli su u prostorije škole, čime su željeli pokazati da se djeca žele vratiti na nastavu u svoju obližnju školu.

Naime, djeca posljednjih mjesec dana pohađaju matičnu školu u Trogiru do koje odlaze autobusom ili ih voze roditelji.

Nakon posljednjih kiša hitno zatvorena škola u Okrugu Gornjem: na svega tri i pol godine staroj zgradi uočeni ogromni sigurnosni nedostaci; Djeca su bila u velikoj opasnosti!

Kiša zatvorila školu na Čiovu, djeca su bila u velikoj opasnosti: prepucavanja vlasnika i osnivača ne zanimaju roditelje, 'izrešetali' su županijskog pročelnika

Općina Okrug je na svojim web stranicama objavila obavijest koju prenosimo u cijelosti:

"Općina Okrug osjeća odgovornost prema svojim mještanima te ih na ovaj način želimo točno informirati koje je smo mjere poduzeli kako bi djeci omogućili  povratak u zgradu škole. Nakon poziva i dogovora sa Splitsko dalmatinskom županijom pristupili smo otklanjanju nedostataka. Troškove radova financirat će Splitsko dalmatinska županija i to na način da će kupiti lektirne naslove za školsku knjižnicu po odobrenju za samostalnu školu Okruk.

Prilažemo dokumente kako bi mještani imali bolji uvid u međusobne odnose između Općine Okrug kao investitora u gradnji i vlasnika zgrade i Splitsko dalamatinske županije kao osnivača škole, rekapitulacija računa iz kojih se vide troškovi (tvrtke koje su obavljale preglede i radove: tvrtka za ispitivanje zaštite na radu i zaštite od požara ZAST, dr.sc. Lovre Krstulovića Opare sa Fakulteta za elektrotehniku, strojarstvo i brodogradnju u Splitu, ovlaštenog sudskog vještaka za infracrvenu termografiju i strojarstvo, LBL d.o.o, Josip instalacije, Marzes, Kam – Bell, Komjate, Vatel, Dragec limarija, Otis dizala, Komjat).

Prilažemo i završne izvještaje i uvjerenja ovlaštene tvrtke ZAST koja je napravila provjeru uklanjanja nedostataka na zgradi u kojoj se odvija nastave područne škole Petar Berislavić u Okrugu Gornjem. Iz uvjerenja je vidljivo kako su nedostatci na osnovu kojih je nastava privremeno obustavljena i prebačena u matičnu školu uklonjeni."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 17:41