StoryEditorOCM
Dalmacijasunčan dan i divan ambijent

Pet stotina zaljubljenika u prirodu danas je uživalo trčeći u Omišu

9. ožujka 2019. - 22:20

Iako je jaka kiša probudila šire splitsko područje, uključujući i Omiš, za gotovo 500 zaljubljenika u prirodu nije bilo dileme - puni optimizma pojavili su se ove subote u Starom gradu u Omišu na 7. izdanju Imbertreka gdje su dobili ono što su i zaslužili - sunčan dan i odličnu zabavu.

Trčalo se, taktiziralo, šetalo, puhalo uzbrdo i jurilo nizbrdo, a još više od svega družilo i guštalo u idiličnim vizurama s omiških obronaka odakle je sezao pogled daleko put mora.

Tridesetak volontera iz organizacijske ekipe PD Imber potrudilo se da sudionicima Imbertreka ničeg ne nedostaje, a u pomoć su im priskočili i HGSS, vatrogasci koji su na koncu i skuhali kazane gulaša za brojnu svitu uz pomoć izviđača i ekipe iz Dijabetičkog društva Omiš.

- Na Imber se iznijelo više od 100 kila hrane i pića na rukama. Svaka čast svima na trudu. Iako je prognoza bila svakakva, ni kapi kiše nije nam palo na Imberu, a utrka je održana po sunčanom danu, idealnom za boravak u prirodi - iznio nam je svoje viđenje utrke Leo Lelas, predsjednik PD Imber čija su članovi ovom dijelu Dalmacije utrli i očistili mnoge nove puteve i staze za pješačenje, pa i trčanje, među ostalima i stazu Svinišće - Sv. Vid, pa stari rimski put, a dan nakon utrke zacrtali su radnu akciju na izgradnji planinarske kuće na Imberu.

Ove godine natjecatelji su sudjelovati na Imbertreku u četiri kategorije. Šetači s malom djecom i razni rekreativci prošli su kružnu stazu od 5 kilometara gdje su najbrži bili Toma Kujundžić (PD Imber) i Petra Brkić (Marulianus). Deset kilometara Malog traila prvi su prošli Vera Mekinić (PD Imber) i Josip Feher (TK Split), a Srednji trail od 20 km Dobrila Dujišin (TTK Strka) i Jure Dugandžić (HPD Prenj). Za Ivanu Vrvilo (PD Imber) i Marka Kozula (HPD Prenj) 30 kilometara Velikog traila nije bio pretežak izazov iako se trebalo prijeći dugu dionicu od sela Slime preko Vruje i vrha Kula na Imberu, pa sve do velike plaže u Omišu.

Kako bilo, svaki pojedinac nadmašio je sam sebe i zaslužio medalju koju je za ovu priliku izradio imberovac Josip Sebedeli.

Oni koji su ostali kod kuće u strahu od prognoze, zasigurno žale zbog krive procjene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 04:50