StoryEditorOCM
Dalmacijanovi vodič Gault&Millau

Dalmatinski ugostitelji imaju razloga za slavlje, na prestižnoj gala večeri pokupili glavne nagrade

Piše I. K.
6. ožujka 2019. - 08:04
Image from iOS

Hrvoje Zirojević proglašen je najboljim chefom 2019. godine, a njegov “Laganini” najboljim restoranom u Hrvatskoj, objavljeno je na sinoćnoj gala večeri u zagrebačkoj Esplanadi organiziranoj povodom izlaska novog izdanja vodiča Gault&Millau.

U sam vrh najbolje ocijenjenih restorana plasirali su se i šibenski “Pelegrini” i dubrovački “360”, te rovinjski “Monte”, objekti kojima je prije koji dan potvrđena i jedna Michelinova zvijezdica.

Dalmatinski ugostitelji imali su sinoć zaista razloga za slavlje jer je i najboljim “POP mjestom” u državi (koje se dodjeljuje neformalnim objektima za ugodne izlaske) proglašen splitski “Paradox”, titulu najbolje slastičarke ponijela je Biljana Milina iz korčulanske konobe “Mate”, a stručnjaci Gault&Millaua procijenili su kako je Matija Bregeš iz paškog “Boškinca” chef koji najviše obećava u budućnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:54