StoryEditorOCM
DalmacijaNisu u stanju smisliti bolje

Spalili 'Pupovca', plesali Užičko kolo, bacili u more 'Zvezdinog vaterpolista': sućuračke maškare tradicionalno pravovjerne

2. ožujka 2019. - 23:44

Sućuračke maškare slave 20. obljetnicu djelovanja svoje Krnjevalske pučke udruge Kampanel, a glavna zvijezda maškarane povorke, koja je prema rivi u Sućurcu, krenula sa „pokojne pilane“- bio je lik Milorada Pupovca koji je na kraju fešte platio glavom i izgorio na mulu uz more.

Maškaranu povorku predvodila je zastava KPU Kampanel, Kaštelanske mažoretkinje i kočija u kojoj su se, uz kraljicu sućuračkog krnjevala Majdu Ban, vozili i kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović te pročelnica Sandra Zokić, a nakon njih uslijedilo je približno tridesetak točaka, u kojima su osim domaćina, nastupile i maškare iz Donjih Kaštela, solinski Cirimigini, trogirska udruga Rašpin jute i Omiški gusari i brojni drugi.

Sućuračkom rivom danas je tako prošlo nekoliko stotina djece iz dječjih vrtića, među njima crnci iz dječjeg vrtića Sunce moje malo, klaun Pjer iz vrtića Neven te mali znanstvenici iz Maginje. Učenici škole Kneza Mislava predstavili su se s točkama Mali matematičari, Ronioci, Stari Rimljani, Družba Pere Kvržice, dok su članovi SAU Putalj, udruge KOM-a i KUD-a Putalj na rivu sa Pilane stigli kao ovčice, Mašokraft i Luna Park.

Gosti iz KKU Poklade svojim su dolaskom svu publiku digli na noge, jer je svatko želio što bolje vidjeti kako izgleda dok premijer Andrej Plenković pleše dok mu nad glavom, frulu svira Milorad Pupovac. Osim Plenkovića „Užičko kolo“ plesala je i stara hrvatska garda i to sve na Markovog trgu, uz guske u magli koje su bile omotane zastavama SDP-a, Živog zida i drugih političkih stranaka..

Kampanelovci su zorno prikazali kako izgleda „Bratstvo i jedinstveno“ kad ga grade vaterpolisti „Crvene zvezde“ i Torcida, pa čak i skok u more jednog od vaterpolista, unatoč niskoj temperaturi mora jer se živa glava mora sačuvati.

U Sućurcu je ovog dana boravila i predsjednica Kolinda, želeći dočarati kako je sve izgledalo zadnjeg dana na prvenstvu u Rusiji. S njom u društvu bili su i Putin i Makron, padala je kiša, a predsjednica je, uz poljupce čestitala našim reprezentativcima na srebrnoj medalji, ali i tamnoputim igračima francuske reprezentacije.

Maškarani spektakl završen će bit koncertom Dražena Zečića koji kraj sućuračke dvorane počinje u 20 sati....
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 17:44