StoryEditorOCM
Dalmacijanezapamćeni udari

Ispod nje su se rađale prve simpatije i ljubavi: bura iščupala simbol Tinova grada koji ima veliku sentimentalnu vrijednost za brojne generacije

28. veljače 2019. - 00:41
Grad najavljuje sadnju novih stabala na mjestu simbola Vrgorca

Ni najstariji stanovnici Vrgoračke krajine na pamte takve udare bure kakvi su ovih dana pogodili Zabiokovlje, no na sreću, nije bilo većih materijalnih šteta i ozljeda.

Ima i jedna dobra stvar vezana uz buru, kažu u šali stanovnici Podprologa – vratila je strojeve za asfaltiranje igrališta u selo, no kako je bura padala, strojevi ipak nisu mogli tu ostati. U ponedjeljak je dio strojeva ponovno odvezen s igrališta. Tako se nastavila trakavica oko asfaltiranja igrališta u Podprologu.

– Nije bilo šteta na poljoprivrednim kulturama ni na plastenicima. Ljudi su pratili vremenska upozorenja i nisu počeli sa stavljanjem novih najlona – kazao nam je Goran Franić, dipl. ing., stručni suradnik za poljoprivredu u Gradu Vrgorcu.

No, bura je iščupala staru kostelu ispred zgrade Osnovne škole "Vrgorac", koja ima veliku sentimentalnu vrijednost za brojne generacije Vrgorčana jer su se upravo ispod tog stabla rađale prve simpatije i ljubavi, koje su prerastale u brakove. Dojam je kao da je bura s njom odnijela jedan dio duše Tinova grada.

Međutim, Grad i Turistička zajednica najavili su skorašnju sadnju novih stabala na toj lokaciji, među ostalim, i kostela kako bi joj vratili stari sjaj. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 01:48