StoryEditorOCM
DalmacijaOd aviona do referenduma

Krnjeval u Kaštelima jedan je od najluđih u Hrvatskoj: pogledajte koji su događaji inspirirali ovogodišnju povorku, urnebesnog humora nije nedostajalo

24. veljače 2019. - 23:27

Kaštela su u nedjelju bila u znaku maškara, od onih najmlađih koji su brojne posjetitelje zabavljali u Donjim Kaštelima, pa do starijih koji su upriličili spektakl na 13. Županijskom i 24. Kambelovskom krnjevalu, u kojem je sudjelovalo desetak maškaranih skupina, kako iz Kaštela, tako i njihovih gostiju te prijatelja iz više dalmatinskih gradova i mjesta, ali i susjednih županija.

U povorci je, uz brojne gledatelje, bio i gradonačelnik Denis Ivanović sa svoje dvije kćerke-princeze.

Plenković u trećoj rundi, borbeni avioni kupljeni donacijama iseljenika iz Njemačke, Švicarske, Zagrebčanin koji u 82 godini viče: “Vježbaj, pi**a ti materina“ pa sve do Krnje koji je ove godine bio u znaku glasačkog listića o referendumu „Nayod odlučuje“, a uz koje je postavljeno pitanje: “Želite li sretan život u Hrvatskoj“, tek su neke od humorističnih točaka koje su se mogle vidjeti u Kambelovcu, dok su kaštelanski mališani ove nedjelje unatoč buri, koja se ionako dobro „izdivljala“, odlučili pokazati zube i ne dozvoliti joj da im pokvari najveseliji dan u godini, onaj maškarani!

 

Šarena povorka 38. Dičjeg krnjevala u organizaciji KKU Poklade, predvođena malom kraljicom Mijom Sirić i nezaobilaznim Kaštelanskim mažoretkinjama, tako je ponosno prošetala svoje brižljivo pripremane kostime i maske donjokaštelanskom rivom od Lucijinog puta u Kaštel Štafiliću do prostora nekadašnjeg Plavog Jadrana u Kaštel Starom, gdje je tradicionalno održan i prigodni program.

Mnogobrojni junaci iz bajki i likovi iz bogate dječje mašte, od malih princeza, vila, robota i Zorroa do Štrumpfova, djeci omiljenih Zdravoljubaca, Domaćih iz Šume Striborove do Petra Pana i izgubljene djece, prodefilirali su tako rivom u pratnji svojih učiteljica i odgojiteljica iz osnovnih škola i dječjih vrtića.

U dugačkoj povorci, sastavljenoj od čak 26 točki, našli su se i razigrani leptirići, stanovnici zoološkog vrta i cvjetne livade, cirkusanti, roboti, dvorske lude, mali bubnjari, vrtlari i slikari, ali i perilice rublja s porukom kako se šporki jezici ne mogu oprat, neki novi kaštelanski bazeni kao i točka izvrnuto-obrnuto, u kojoj su tete i mališani nakratko zamijenili uloge te brojne druge.

Za razliku od prošlogodišnjeg krnje, koji je podigao poprilično prašine, male su maškare za sve ovog puta okrivile - petardu. A zašto je kriva? Jer je vrlo živa i jer se dica i bez petardi lipo moredu igrat. Ali i za još puno toga šta se događa u njihovim familijama, zaključile su maškarice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 07:44