Dalmacija Split županija

Preuzeli ključeve grada

'Cirimigini' zavladali Solinom, bit će veselja: za vrijeme svoje vladavine odlučili su na Bilankuši sagraditi Psihijatriju i Rodilište u kojem će se rađati najviše djece

Preuzeli ključeve grada

Solinski "Cirimigini" preuzeli su ključeve grada od gradonačelnika Solina Dalibora Ninčevića.

Za vrime vladavine odlučili su, kažu, umisto sadašnjeg Doma zdravlja na Bilankuši sagradit psihijatrijski odjel i rodilište za Grad Solin u kojem će se rađat najviše dice, poručija je tako predsjednik Karnevalske udruge "Cirimigini" Damir Višić u zelenoj monturi s velikim toplomjerom u ruci.

- Ipak mi se čini da će ih više bit u podrumu, jer u podrumu je uvik najbolje, tamo ima najboljeg vina. Samo je jedna likarija, ka i vino u Majorovu podrumu – poručija je Višić, dok je gradonačelnik ipak naglasio da računa kako se nada da će ipak bit više rodilja.

- U rodilištu triba uvik bit dobre spize da se rodilje pokripe, pa san ja na to i računa i skuva lipoga bakalara. Četri kila bakalara, sedan kila kumpira, domaćeg maslinovog ulja i drugih začina da se gušta u spizi – naglasija je i glavni kuvar večeri Ante Tešija.

Blagajnica "Cirimigina" Miranda Milić je naglasila kako nakon preuzimanja vlasti triba prvo provjerit blagajnu, koliko je gradonačelnik ostavija, da rodiljama podili eure i oslobodi ih poreznih davanja, ali svakako garanitra baby boom.

- Vratili smo se upravo sa biogradskog karnevala, a bili smo i na virskom, bilo nam je izvrsno, a i na našen, u Solinu, najavljujemo puno šušura i zafrkancije - izjavija je Višić dok su članovi pod maskama potvrdili da će bit plesa i pisme.

Najavili su ovaj vikend ka i svake godine odlazak na tradicionalnu manifestaciju kod svojih prijatelja u Slavoniju na "Đakovačke bušare", a 23. veljače u 15 sati pozivaju sve u Solin na karnevalsku povorku i osudu krnji di će im se pridružiti i brojni gosti iz Zadra, Nina, Čapljine, Slavonije...

Svakako, bit će mačkaranog veselja na ulicama grada, poručili su "Cirimigini" ovom prigodom.
 

Naslovnica Split županija