StoryEditorOCM
DalmacijaPreuzeli ključeve grada

'Cirimigini' zavladali Solinom, bit će veselja: za vrijeme svoje vladavine odlučili su na Bilankuši sagraditi Psihijatriju i Rodilište u kojem će se rađati najviše djece

13. veljače 2019. - 00:41

Solinski "Cirimigini" preuzeli su ključeve grada od gradonačelnika Solina Dalibora Ninčevića.

Za vrime vladavine odlučili su, kažu, umisto sadašnjeg Doma zdravlja na Bilankuši sagradit psihijatrijski odjel i rodilište za Grad Solin u kojem će se rađat najviše dice, poručija je tako predsjednik Karnevalske udruge "Cirimigini" Damir Višić u zelenoj monturi s velikim toplomjerom u ruci.

- Ipak mi se čini da će ih više bit u podrumu, jer u podrumu je uvik najbolje, tamo ima najboljeg vina. Samo je jedna likarija, ka i vino u Majorovu podrumu – poručija je Višić, dok je gradonačelnik ipak naglasio da računa kako se nada da će ipak bit više rodilja.

- U rodilištu triba uvik bit dobre spize da se rodilje pokripe, pa san ja na to i računa i skuva lipoga bakalara. Četri kila bakalara, sedan kila kumpira, domaćeg maslinovog ulja i drugih začina da se gušta u spizi – naglasija je i glavni kuvar večeri Ante Tešija.

Blagajnica "Cirimigina" Miranda Milić je naglasila kako nakon preuzimanja vlasti triba prvo provjerit blagajnu, koliko je gradonačelnik ostavija, da rodiljama podili eure i oslobodi ih poreznih davanja, ali svakako garanitra baby boom.

- Vratili smo se upravo sa biogradskog karnevala, a bili smo i na virskom, bilo nam je izvrsno, a i na našen, u Solinu, najavljujemo puno šušura i zafrkancije - izjavija je Višić dok su članovi pod maskama potvrdili da će bit plesa i pisme.

Najavili su ovaj vikend ka i svake godine odlazak na tradicionalnu manifestaciju kod svojih prijatelja u Slavoniju na "Đakovačke bušare", a 23. veljače u 15 sati pozivaju sve u Solin na karnevalsku povorku i osudu krnji di će im se pridružiti i brojni gosti iz Zadra, Nina, Čapljine, Slavonije...

Svakako, bit će mačkaranog veselja na ulicama grada, poručili su "Cirimigini" ovom prigodom.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 13:05