StoryEditorOCM
Dalmacijagladni i žedni

Rijedak prizor iz Lovreća, mladi lovac snimio tri vuka kako piju vodu; Mještani zabrinuti, upućeni tvrde da se radi o dijelu većeg čopora koji hara tim područjem

2. veljače 2019. - 17:02
vukovi

Na području Sidoča, na mjestu zvanom Položina kod zaseoka Čaljkušići u općini Lovreć, mladi lovac Marijan Petričević snimio je omanji čopor vukova od tri jedinke kako piju vodu na kaljužištu namjenjenom za divlje svinje.

Neobična slika odmah se proširila društvenim mrežama, pa su lovrećki vukovi u kratko vrijeme postali prvorazredna vijest.

Većina upućenih tvrdi da se radi o dijelu velikog graničnog čopora koji operira na trokutu Kamešnica - Zavelim - Sidoč -Biokovo i da se u ovim prevrtljivim zimskim uvjetima viđaju češće nego inače.

Zbog velikog broja predatora smanjen je broj i divljih svinja, a po tragovima da se razaznati kako vukovi upravo prate crnu divljač koja je i onako desetkovana naredbom Ministarstva poljoprivrede o izlučivanju divljih svinja i svođenju njihovog broja na biološki minimum kao preventiva pojavi afričke svinjske kuge.

Ono što zabrinjava mještane Lovreća, Studenaca i ostalih pograničnih područja podatak je kojeg su svojedobno iznijeli lovci tog kraja o konstantnom prisustvu desetak vukova koji obitavaju na tom području. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 09:03