StoryEditorOCM
Dalmacijasvečanost u županiji

Potpisan ugovor: Centar za gospodarenje otpadom u Lećevici trebao bi biti izgrađen sredinom 2022. godine

25. siječnja 2019. - 15:58

Sredinom 2022. godine napokon bi bio i izgrađen dugo očekivani Centar za gospodarenje otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji, na području općine Lećevica.

To je novinarima potvrđeno na potpisivanju ugovora za projekt koji je bitna karika za buduće razvrstavanje otpada u najvećoj hrvatskoj županiji, a potpis na dokument o dodjeli bespovratnih sredstava iz europskih fondova za samu gradnju stavili su u petak ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić, te direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš i privremena upraviteljica Regionalnog centra čistog okoliša d.o.o. Vlatka Lucijanić-Justić.

Radi se o ugovoru vrijednosti od 322.498.130,90 kuna, dok ukupan troškovnik cijelog projekta koji obuhvaća i gradnju Centra ali i šest pretovarnih stanica, iznosi 454.129,208 kuna.

Od toga će iz europske blagajne biti sufinancirano 71 posto, Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti 19 posto, dok će lokalna vlast odnosno Splitsko-dalmatinska županija participirati sa 10 posto vlastitih sredstava.

- Ova godina 2019. je vrijeme za provedbu natječaja, 2020. je godina za projektiranje, a gradnju očekujemo početkom 2021. godine, za koju po procjenama treba 18 mjeseci, pa ćemo otvaranje Centra najaviti sredinom 2020. godine – ritam rada, sada kada su ishodovani svi potrebni dokumenti, studije, procjene,... - iznijela nam je upraviteljica RCČO Vlatka Lucijanić-Justić.

Samom protokolu potpisivanja ovog važnog ugovora i realizaciji bitnog projeka za plansko gospodarenje otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji, prisustvovao je i župan Blaženko Boban kao domaćin, te njegovi zamjenici Ante Šošić i Luka Brčić, predsjednik županijske Skupštine Petroslav Sapunar, pročenica Marija Vuković, kao i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i zamjenik mu Nino Vela, uz načelnika Lećevice Ante Barana, gdje će se i graditi Centar za gospodarenje otpadom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:38