StoryEditorOCM
DalmacijaSretna Nova

Kalendari, rokovnici, upaljači i kemijske više nisu in: poduzetnici odustali od dosadnih darova, evo što poklanjaju poslovnim partnerima

Piše Dijana Turić/Makarska kronika
21. prosinca 2018. - 21:30

Mali simbolični božićni darovi u vidu kalendara, rokovnika, upaljača i kemijskih olovki s logom tvrtke i natpisom ''Sretan Božić i Nova godina'' odavno su pali u zaborav i postali dosadnjikavi i poduzetnicima i njihovim poslovnim partnerima. Ali nisu makarski šefovi iz svojih kalendara zbog toga potpuno izbacili naviku blagdanskog darivanja, već su postali moderni, inovativni i shvatili da partnerima treba darovati nešto korisno i zanimljivo, pa će se ovih dana u poklonima naći svega i svačega, od vina, bakalara i kolača do parfema i bušilica. Sve ono što ljudima zbilja treba i što neće odložiti u ladicu ormara, već će zaista koristiti. Elegantne poklone poslovnim partnerima ove godine uoči božićnih i novogodišnjih blagdana dijelit će tvrtka "Apfel", vlasnik Mijo Pašalić već je organizirao nekoliko domjenaka za predstavnike svojih suradnika kojima je darovao pakete pršuta, sira i delikatesa, ali i podijelio većinu darova koji su još u ''optjecaju''. Kako nam je kazao Pašalić, partnere uveseljava setom čaša za bijelo i crno vino, kao i onima s amblemom Hajduka te bocama kvalitetnog vina i alkoholnih pića.

– Davno je prošlo vrijeme rokovnika i kalendara i partnerima treba darovati nešto lijepo i korisno te sam zamijetio da su im najdraže ''Hajdukove čaše''. Uvijek je lijepo primiti i dati, i to je moj moto, tako da zbilja biramo kvalitetne darove – kaže Pašalić.
Istog je mišljenja i vlasnik tvrtke "Inženjering Georad" Tonći Kurilj Jabuka čiji će poslovni partneri dobro i doslovno zamirisati, a sigurno je i da neće ostati gladni. Tako je Kurilj svojim vjernim suradnicima poput pravog Djeda Božićnjaka spremio pune košare lijepih stvarčica.

– Oni koji nisu bili dobri dobit će šibe i fakture, a ostali košare pune domaćih rafiola, torte makarane i sitnica, poput muških i ženskih parfema, likera i rakija – govori Kurilj dodavši da je u njegovoj tvrtki božićno vrijeme uvijek bilo prava prilika za obilno darivanje koje neće proći bez domjenaka.

Korisne stvarčice

I tvrtka "Gradina" Baška Voda svoje će partnere darivati korisnim stvarčicama, pa će se u poklon vrećicama, prema riječima direktora Jure Topića, naći boca vina, kišobrani ili bakalar, ovisno o procjeni što bi kome bilo prigodno dati.

I tvrtka "Podgora čistoća" svoje će najbolje kolege darivati korisnim darovima, a kako kaže direktorica Marija Čehko, riječ je o specijalnim bocama ekstra djevičanskog maslinova ulja uz koje će se naći poneka sitnica.

Tučepska tvrtka "Marina Tučepi" darove će spremiti po dobrom starom običaju u obliku kalendara i rokovnika, ali više za djelatnike, nego za partnere kojih i nema puno.

Darežljiva će ovih blagdana biti i makarska "Srdelica" čiji će poslovni partneri guštati u dobroj mezi, što nam je potvrdila suvlasnica Paula Ševelj.

– Spremili smo fine poklone od bakalara, kalendara, slanih inćuna i srdela te boca maslinova ulja tako da će naši ''gosti'' biti jako zadovoljni – kazala je Ševelj.

Poklona neće manjkati niti kod poslovnjaka tvrtke "Merlin company" koja će partnere darivati uistinu korisnim uređajima i alatom, što nam je potvrdio voditelj prodaje Matko Topić.

– Nama je vrijeme darivanja obostrano zadovoljstvo pa ćemo za sve partnere 31. prosinca u 12 sati organizirati tradicionalni ispraćaj stare godine uz domjenak, a nakon toga slijedi podjela darova koji se osim kalendara, rokovnika i kemijskih olovki sastoje od mješača boje, bušilica, brusilica i štemalica, što je uistinu korisno – veli Topić dodavši da je uvažavanje poslovnih suradnika i dobar odnos prema kupcima jedini put prema uspjehu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:57