StoryEditorOCM
Dalmacijaod dvije do 30 tisuća kuna

Evo koje će udruge financirati Splitsko-dalmatinska županija u idućoj godini

16. prosinca 2018. - 19:44

Splitsko-dalmatinska županija objavila je popis 74 udruge čije će projekte u ovoj godini financijski poduprijeti iznosima od dvije tisuće do 30 tisuća kuna.

O raspodjeli sredstava odlučio je županijski Upravni odjel zajedničkih poslova na temelju natječaja objavljenog početkom veljače.

Po dvije tisuće kuna od županije će dobiti pet udruga: Kampanel 1861 iz Koprna, Hrvatsko dramsko društvo IMOKAZ iz Imotskog,  DUMP udruga mladih programera i Udruga Moje srednje godine iz Splita, te splitskko-dalmatinska podružnica Hrvatskog logopedskog društva. Projekti s kojima su se natjecali su Zagora turistički hit, Imotski književni velikani, Škola osnova programiranja, 25. obljetnica djelovanja Hrvatskog logopedskog društva - Podružnica SDŽ te organiziranje javne tribine "Razgovor s potpisom". 

Sedam udruga županija je poduprla sa po 10 tisuća kuna, to su:  splitska Udruga Mladi robotičari (za RoboFinist - St. Petersburg međunarodno natjecanje iz robotike), Hrvatski domobran Omiš za projekt Obilježiti, pohoditi od Bleiburga do Dakse 2018., Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Split za obilježavanje godišnjice stradanja hrvatskih branitelja Domovinskog rata na Osojniku, Franjevački institut za kulturu mira za Dane socijalne zauzetosti - humanitarni koncert duhovne glazbe Najmanjima od najmanjih. Deset tisuća kuna Županija je dodjelila i KK Akademiji Žana Lelas za sudjelovanje na turnirima, Matica umirovljenika Grada Splita, te Rukometnom klubu Split za proslava 70 godina kluba.

Udruga Teofil iz Splita za projekt Susreti u riječi dobila je 12 tisuća kuna,  a Udruga veterana 4. gardijske brigade 13 tisuća kuna za Kongres 4. gardijske brigade: Što nam znače iskustva iz Domovinskog rata u izgradnji suvremene Hrvatske? 

Županijskoj Matici umirovljenika dodijelila je 20 tisuća kuna za 39. Susrete Matice umirovljenika Dalmacije, a splitskom STARTUP-u i njegovom projektu Techember 25 tisuća kuna. 

Najviše, 30 tisuća kuna, dobila je Udruga veterana 4. gardijske brigade za projekt Udari u ratu - prepoznatljivi u miru. 

Rezultati Natječaja za financiranje projekata udruga od općeg značaja za Splitsko-dalmatinsku županiju u 2018. godini objavljeni su na službenim stranicama županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:37