StoryEditorOCM
Dalmacijapod bijelim pokrivačem

Prava snježna mećava sinoć pogodila Brela, Marušiće i Dubce nedaleko od Makarske, pod snijegom i cijela Zagora; Osjet temperature u Splitu -9 stupnjeva

Piše H
15. prosinca 2018. - 14:34

U većini gradova i općina Dalmatinske zagore subota je osvanula pod bijelim pokrivačem, pa  je tako snijeg zabijelio Imotski, Sinj, Trilj, Dugopolje, zaleđe Omiša, makarsko područje, pa čak i Brač.

Snijeg zabijelio cijelo Zamosorje, neka sela odsječena od svijeta: napadalo 20-ak centimetara, na potezu od Srijana do Šestanovca i dalje pada

Meteorolozi tvrde kako je najviše snijega napadalo u Imotskoj krajini - desetak centimetara, dok je prava snježna mećava sinoć pogodila Brela, Marušiće i Dubce nedaleko od Makarske.

Snijeg iznenadio vozače u Dalmaciji i stvorio probleme u prometu: automobil splitskih tablica u Gatima sletio s ceste

Dežurne cestarske službe su ceste posule solju, no unatoč tome vozače i dalje upozoravaju na krajnji oprez zbog skliskih cesta i s obzirom da će tijekom vikenda i dalje biti dosta hladno, te se očekuje nastavak snježnih padalina.

Prema podatcima Meteorološke postaje Split-Marjan u tom je gradu jutros izmjereno 3,9 stupnjeva, dok je osjet temperature -9,3 stupnja, puše sjeverno-istočni vjetar koji bi tijekom popodneva trebao okrenuti na jaču buru.

Pada snijeg u okolici Splita: u Imotskoj krajini u nanosima i do 20 cm, zabijelio i Sinj, zaleđe Omiša, prve pahulje zalepršale i na Braču...

Danas će najniža temperatura u Splitu iznositi 2,2 stupnja, najviša će se popeti do 4,9 stupnjeva, dok će prosječna temperatura iznositi 3,7 stupnjeva.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 00:24