StoryEditorOCM
DalmacijaSve su riješili

Prosvjed umirovljenika urodio plodom: Katuni dobili pješački prijelaz! Još fali nogostup, ali i on će uskoro

14. prosinca 2018. - 14:44

Samo nešto malo više od mjesec dana prošlo je od prosvjednog skupa udruge umirovljenika iz Katuna i Kreševa, kojim su svojom šetnjom po kolniku mjerodavnim službama htjeli skrenuti pozornost na važnost postavljanja pješačkog prijelaza u centru mjesta.

Nakon naših zadnjih natpisa, prijelaz je nedugo zatim obilježen svim potrebnim obavijesnim znakovima. To je hvalevrijedan čin Županijskih cesta, koji su napokon uočili važnost prijelaza pored mjesne crkve u Katunima, mjestu gdje se u zadnjih nekoliko godina dogodilo više prometnih nezgoda. Što zbog nepreglednosti, a što zbog nesavjesnosti za sada je bilo samo materijalne štete, a bilo je pitanje vremena kada će se dogoditi veće zlo.

Vjeruje se da će takve slike biti prošlost jer bi se ubuduće vozači, približavajući se prijelazu, trebali kretati sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožavaju pješake na kolniku. Važnost takvog prijelaza je tim veća jer se nalazi na prometnici blizu crkve gdje se nedjeljom i blagdanima okuplja dosta vjernika. Jednako tako je važan i za učenike, jer se tu nalazi i autobusno stajalište.

Međutim, ono što još nedostaje je nogostup, jer se pješaci od kuće do crkve, autobusa ili čega već ne, moraju kretati prometnicom, izlažući se opasnosti. Ali i to bi uskoro trebalo biti prošlost, jer su u Županijskim cestama obećali njegovu izgradnju tijekom iduće godine.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 19:38