Dalmacija Split županija

sastanak u ministarstvu

Župan Boban: Za manje od mjesec dana otvaraju se ponude za projekt tunela Kozjak, projektira se brza cesta Mravince - TTTS, u tijeku je natječaj za omišku zaobilaznicu...

sastanak u ministarstvu

Dobre vijesti stigle su s današnjeg sastanka održanog u Ministarstvu prometa i pomorstva u Zagrebu, na kojemu su s ministrom Olegom Butkovićem i njegovim suradnicima, sudjelovali župan Blaženko Boban, zamjenik župana Ante Šošić, gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara i zamjenik gradonačelnika Nino Vela.

Naime, na sjednici Vlade, održanoj prošli tjedan, usvojen je financijski plan Hrvatskih cesta kojim je po planu za 2019. godinu i projekcijama za 2020. i 2021. godinu, među ostalim, predviđen početak gradnje spojne ceste od čvora Vučevica do čvora kod Kaštela, na Jadranskoj magistrali.

Na dijelu toga pravca dugog osam kilometara, nalazio bi se i tunel Kozjak dužine 2,5 kilometara. Izgradnjom ove ceste, grad Split bi dobio novi ulaz s autoceste, a značajno bi se skratio i put do planiranog županijskog Centra za gospodarenje otpadom u Lećevici. Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara je zadovoljan, jer bi ovaj pravac preuzeo tranzitni promet s autoceste do splitske trajektne luke i obrnuto, što bi svakako smanjilo dosad nepodnošljive gužve.

Posebno zadovoljan zaključcima s današnjeg sastanka je župan Boban, koji je izgradnju tunela Kozjak hrabro unio još u svoj predizborni program, u proljeće 2017. godine.

- Izuzetno sam zadovoljan prije svega činjenicom da poštujemo naš dogovor o redovnim mjesečnim sastancima grada Splita, Županije i Ministarstva. Ministar Butković nas je informirao da se za manje od mjesec dana, 11. prosinca ove godine, otvaraju ponude za studiju, idejno rješenje, projekt i građevinsku dozvolu za tunel Kozjak, što bi značilo da kroz godinu i pol možemo očekivati raspisivanje javnog poziva za izvođače- izgovorio je u hipu župan Boban, te nastavio:

- Mogu također kazati da se projektira brza cesta Mravince – TTTS (Stobreč) te da najdalje za 12 mjeseci, u trećem kvartalu 2019. godine, možemo očekivati građevinsku dozvolu i početak radova na toj dionici brze ceste. I treća, ali ne manje važna, dobra vijest je da je u tijeku natječaj za omišku zaobilaznicu s tunelom „Komorjak“ i spojem na Naklićku cestu.

Novi sastanak u istom sastavu je dogovoren za mjesec dana, u Splitu.

Naslovnica Split županija