StoryEditorOCM
Dalmacijaotvorio im oči

Društvo logoraša iz Splitsko-dalmatinske županije: Bandić više nije dobrodošao na naša obilježavanja. Ovim sramotnim činom prešao je sve granice

Piše PSD
4. studenog 2018. - 00:24
Bandić i Marković

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora Splitsko-dalmatinske županije izdalo je priopćenje koje prenosimo u cijelosti: 

Iznenađeni smo sramotnom viješću kako je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u Zagrebu u službeni posjet primio Dragana Markovića Palmu, kontroverznog predsjednika skupštine općine Jagodina u Srbiji, osvjedočenog četnika, suradnika ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana. 

Istodobno, danas smo polaganjem vijenaca u Splitu obilježili 27. obljetnicu razmjene 124 hrvatska zatočenika iz kninskih logora  razmijenjenih u mjestu Žitniću. 

Našim okupljanjem podsjetili smo se na sve boli i patnje koje su proživjeli hrvatski branitelji i civili, sve fizičke i psihičke torture od strane upravo ovakvih poput Palme i njegovih suradnika koji su danas uz sve počasti primljeni u glavnom gradu Republike Hrvatske. 

Takav čin je sramotan, bolan i stavlja sol na ranu svima koji su tijekom Domovinskog rata izgubili svoju mladost, udove, pa i svoje živote. 

Od Milana Bandića, čovjeka koji je dugo godina dokazan kao osoba s tisuću lica, smo naviknuti na iznenađenja, ali ovim sramotnim činom je prešao sve granice i uspio je nadmašiti samoga sebe. 

Već danas ili sutra će pristupiti hrvatskim braniteljima kao da se ništa nije dogodilo i bez iti imalo srama nazociti tuznim obiljetnicama koje predstoje, pretvarajući se kao da se ništa nije dogodilo. 

To mu ne smijemo dopustiti i svi zajedno mu trebamo jasno poručiti da se zbog ovakvog sramotnog čina, kojim je ponizio sve hrvatske branitelje i instituciju glavnog hrvatskog grada, treba duboko ispričati. 

Ono što možemo izjaviti kao Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora Splitsko-dalmatinske županije je da na naša obilježavanja nije više dobrodošao. Još jednom je pokazao da njegova riječ ne vrijedi ništa i da mu ništa na ovom svijetu nije sveto. 

Hvala mu što se još jednom potrudio otvoriti nam oči.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 16:14