StoryEditorOCM
Dalmacija'Veliko priznanje'

Završnica izbora 'Slobodne' za najbolji mali obiteljski hotel: 'Adrian' otišao u 'King Krešimir' iz Šibenika

24. listopada 2018. - 22:37

Pobjednik ovogodišnje akcije "Slobodne Dalmacije" i Nacionalne udruge malih i obiteljskih hotela s partnerima – "Adrian 2018" je novootvoreni mali obiteljski hotel u Hrvatskoj, hotel "King Krešimir" iz Šibenika, hotel-baština i pravi smještajni biser koji može primiti 14 gostiju, a sagrađen je u šibenskoj povijesnoj jezgri. 

 

Na prigodnoj svečanosti u prisustvu brojnih hotelijera i turističkih djelatnika, te čelnika Ministarstva turizma i HTZ-a u
malom obiteljskom hotelu "Park" u Hvaru, nagradu je direktoru hotela "King Krešimir" Fabijanu Baranoviću uručio direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Svečanosti ovogodišnjeg "Adriana", u organizaciji "Slobodne Dalmacije", a pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz podršku Hrvatske osiguravajuće kuće i Visoke škole "Edward Bernays", prisustvovali su Tonči Glavina, državni tajnik za turizam, Rikard Novak, gradonačelnik Hvara, Šime Klarić, predsjednik Nacionalne udruge malih i obiteljskih hotela, kao i drugi gosti.

– Zaista smo iznenađeni ovom nagradom koja je priznanje za naš trud, rad i veliko zalaganje uloženo za ugodan boravak naših gostiju. Otvorili smo hotel u samom centru Šibenika i u njemu okupili mladu i ambicioznu ekipu 25-godišnjaka koji su puni entuzijazma udahnuli dušu hotelu. Hvala "Slobodnoj Dalmaciji" i njezinim partnerima u ovoj hvalevrijednoj akciji što su prepoznali naš trud, jer nam je ovo veliki poticaj za daljnji rad – kazao je Baranović zahvaljujući na nagradi.

Inače, "Slobodna Dalmacija"u ovoj tradicionalnoj akciji već godinama promovira male i obiteljske hotele kao jednu od najboljih autentičnih ponuda hrvatskog turizma, pa se ove godine biralo najbolje između novootvorenih malih obiteljskih hotela kako bi se potaknuo njihov rast i daljnji razvoj.

– Čestitam svim malim obiteljskim hotelijerima na ustrajnosti i hrabrosti da usavršavaju svoju ponudu kao originalnu i uvijek drukčiju. "Slobodna Dalmacija" je u proteklih 13 godina "Adriana" ispisala i objavila na stotine novinskih stranica o poduzetnicima, ponudi te vrsti smještaja, a pripomogla je i osvijestiti u javnosti njihovu vrijednost i važnost za hrvatski turizam. Posebno zahvaljujem Ministarstvu turizma, Hrvatskoj turističkoj zajednici i Hrvatskoj osiguravajućoj kući te Visokoj školi "Edward Bernays", koji su prepoznali i podržali ovaj naš zajednički projekt. Naša novinska kuća ostat će i ubuduće u funkciji podrške i promocije dobrog i naprednog, kvalitetnog i drukčijeg kao društveno odgovorna novina – kazao je Miroslav Ivić, predsjednik Uprave "Slobodne Dalmacije", uz kojega su na svečanosti dodjele "Adriana" uz brojne goste i uglednike bili i predsjednica Nadzornog odbora "Slobodne Dalmacije" i vlasnica Hanza Medije Ana Hanžeković, te glavni urednik "Slobodne Dalmacije" Jadran Kapor.

Obraćajući se tom prilikom prisutnima, Tonči Glavina, državni tajnik za turizam kazao je kako svaki mali obiteljski hotel osim smještaja nudi i svoju specifičnu i uvijek drukčiju priču kao dodanu vrijednost svojoj ponudi.

– Čestitam "Slobodnoj Dalmaciji" što je još prije 13 godina imala viziju promoviranja te vrste usluge u našem turizmu i poticala na taj način poduzetnike na ulaganje u male hotele. S njima smo bolji i drukčiji u našem turizmu. Mali hoteli ne donose bogatstvo svojim vlasnicima, ali nude posebnost i puno srca – kazao je tom prilikom Glavina.

Da s malim obiteljskim hotelima Hrvatska u turizmu ulazi u elitno društvo najboljih u svijetu, mišljenje je i Kristjana Staničića, direktora HTZ-a, koji je posebno istaknuo sve koji stoje iza uspjeha takvog hotela. Bila je to prilika da se u sklopu akcije "Adrian" dodijeli i posebno priznanje za doprinos razvoju malog obiteljskog hotelijerstva, a zaslužio ga je Dane Slamić, vlasnik hotela "Borovik" u Tisnom, koje je u njegovo ime preuzeo Ivan Srakovčić.

Svečanost je nakon toga nastavljena druženjem domaćina iz "Slobodne Dalmacije" i partnera te turističkih djelatnika u prekrasnom ambijentu, na terasi hotela "Park" koji je i sam prije četiri godine u istoj akciji ponio titulu najboljega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 13:06