StoryEditorOCM
Dalmacijaplanirana dinamika

Potvrđeni rokovi: doznali smo kada će u funkciji biti nadvožnjak kod 'Salona Malla'

Piše Mia SesartićNikola Vilić/HANZA MEDIA
18. listopada 2018. - 22:14

Gradnja nadvožnjaka nad solinskom obilaznicom kod "Salona Malla" trebala bi prema rokovima iz natječaja biti gotova krajem idućeg mjeseca.

Iz "Hrvatskih cesta", investitora ovoga projekta, potvrđeno nam je kako radovi na izgradnji nadvožnjaka, kao i pristupnih cesta na sam nadvožnjak idu planiranom dinamikom, te je sve to spomenuto predviđeno dovršiti do predviđenog roka, odnosno do 30. studenoga ove godine.

Obilaskom uokolo gradilišta vidljivi su i radovi na završetku stepeništa, odnosno pješačke komunikacije. Posebno će time biti zadovoljni stanovnici koji dolaze iz pravca naselja Priko vode, te će bez opasnosti moći prijeći obilaznicu na putu do autobusne postaje za Split koja se nalazi na suprotnoj strani.

Naime, trenutno su građani koji dolaze iz pravca "Salona Malla", odnosno naselja Priko vode, bili upućivani na prijelaz ceste ispod mostova, no nerijetko se događa da pješaci pretrčavaju ovu opasnu prometnicu, na što smo i mi upozoravali više puta.

Zato stanovnici, koji su nam se često obraćali zbog takve situacije, jedva, kažu, čekaju dovršetak ove pješačke komunikacije.

- Trenutačno su u tijeku radovi na izradi prijelazne ploče istočnog dijela nadvožnjaka, pješačkih staza, zapadnog stepeništa te potpornih zidova. Kao što je navedeno, te vidljivo na gradilištu, do sada je izvedeno istočno stepenište na nadvožnjak dok je zapadno stepenište u izgradnji - kazala nam je Tamara Pajić, iz Ureda za odnose s javnošću "Hrvatskih cesta".

Također, stanovnike Solina, a posebno onih koji iz smjera Splita trebaju u naselje Priko vode ili dalje prema Mravincima i Kučinama, zanima hoće li se izgraditi odvojci s brze ceste iz smjera Splita prema tim kvartovima.

Naime, Grad Solin, odnosno gradonačelnik Dalibor Ninčević, od "Hrvatskih cesta" zahtijevao izgradnju tog odvojka, kao i onoga iz pravca hipermarketa "Tommy" prema Splitu, o čemu je naknadno, 8. siječnja, sklopljen i sporazum između spomenute državne infrastrukturne tvrtke i Grada Solin.

Tom prilikom je dogovoreno kako će se pristupiti i dogradnji, odnosno rekonstrukciji cestovnih spojeva s obilaznice na Matoševu ulicu (Mravinačku cestu) iz smjera Splita, te skretanje iz smjera solinskog "Tommyja" udesno prema Splitu.

"Prva je na redu izgradnja nadvožnjaka kod "Salona Malla", za koju je potpisan ugovor o radovima. Istodobno će se u planu nabave za ovu godinu predvidjeti i novac za projektnu dokumentaciju, a odmah zatim će se ishoditi i potrebne dozvole za dogradnje "rampi" na obilaznicu i Mravinačku cestu. Nakon ishođenja potrebnih "papira" Hrvatske ceste će odmah pokrenuti nadmetanje za izbor izvođača radova", kako smo tada izviješteni o sklopljenom sporazumu.

U kojoj je fazi realizacija tog sporazuma upitali smo također odgovorne u "Hrvatskim cestama".

- Prema sporazumu koji su "Hrvatske ceste" potpisale s Gradom Solinom, a vezano za realizaciju odvojaka sa obilaznice (D8) na Matoševu ulicu, raspisan je natječaj za nabavu usluga projektiranja, dok su rampe iz smjera zapada prema Splitu na obilaznicu (D8) u postupku projektiranja. Radovi će započeti nakon završetka faze projektiranja odnosno ishođenja građevinskih dozvola - poručuju iz "Hrvatskih cesta".

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 17:13