StoryEditorOCM
Dalmacijaobilne padaline na škoju

Povodanj na Dan grada Hvara: bujice se slijevale niz kale, voda nosila sve pred sobom!; Građani tvrde da je problem u lošem održavanju

3. listopada 2018. - 00:26
3. Povodanj u Hvaru - bujica je po Pjaci pred sobom nosila štandove, skutere...

U utorak oko 17 sati je na području grada Hvara počela padati kiša, no samo jedan sat kasnije na ovo područje su se slile obilne padaline, a niz kale počele slijevati prave pravcate bujice. Zbog velike količine vode, upravo na Dan grada Hvara, poplavljeni su područje Dolca, Pjaca i uži dijelovi naselja.

Građani tvrde da je problem u lošem i neodržavanom sustavu odvodnje, radi čega su poplavljeni pojedini poslovni prostori, voda je pred sobom nosila štandove, skutere i sve što se našlo pred njom. Vatrogasci su, kako doznajemo, do 21 sata intervenirali više od 15 puta, a štete će se zbrajati tek danas.

Povodnji u ovo doba godine u gradu podno Španjole i nisu neka rijetkost, međutim, mjerodavni bi napokon morali više pažnje posvećivati održavanju odvodnih kanala. Zanimljivo je da nije bilo ni meteoroloških navaja ozbiljnije kiše, a kamo li ovako opake poplave, pijavica i slično.  

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:37