StoryEditorOCM
Dalmacijanije izdržao

Uginuo je Bono, izgladnjeli pas čija je sudbina rasplakala mnoge; Izdahnuo je u zagrljaju volonterke: 'Netko za ovo mora odgovorati, ovdje ima posla i za policiju!'

1. listopada 2018. - 19:55
bono00

Danas u 15 sati i 20 minuta uginuo je Bono, pas čija je sudbina dirnula srca mnogih. Podsjetimo, izgladnjelog psa je pronašao ophodar ceste u mjestu Otišić nedalčeko Sinja, potom su ga pokupile sinjske volonterke i odnijele veterinarima u sinjskoj ambulanti Likomed.

'Kada nas je ugledao, potekle su mu suze': neviđen slučaj mučenja psa pokraj Sinja, veterinari zaprepašteni viđenim, bore se da ga održe na životu

- U svojoj karijeri nisam imala ovakav slučaj. Svašta sam vidjela, ali ovo zaista ne. Pas doslovce na sebi nema mišićja, čak nema ni žvačnih mišića. Moramo ga hraniti iz ruke jer nema snage uzimati hranu iz zdjelice. Prestrašna slika.

Ne mogu točno reći što je bilo sa psom, ali da je bio lutalica, ne bi ovako izgledao jer bi se prehranjivao ostacima iz kontejnera ili bi se približio kućama. Vidjela sam dosta pasa koji su bili iscrpljeni i pothranjeni, ali na ovakav stupanj ja i moji kolege nismo još naišli.

Postoji mogućnost da je pas bio zavezan ili u boksu i izgladnjivan, dakle ostavljen, a onda je jednostavno pušten na neku livadu da ugine. Ovo je takav stupanj kaheksije, dakle gubitka tjelesne težine, atrofije mišića, iscrpljenosti, stresa i patnje da ne znam hoće li se Bono, kako smo ga prozvali, izvući - rekla nam je u veterinarka Vesna Boban kada joj je dovezen pas.

- Uginuo je od kaheksije. Jako tužno, trudili smo se svim silama ga povratiti, ali stupanj kaheksije je bio pretežak - rekla nam je veterinarka.

Sinjska volonterka Melita Sablić Romac (na fotografiji iznad), koja je išla po izgladnjelog psa, nam kaže:

- Volonteri i veterinari su dežurali cijele noći ovog vikenda. Ali nažalost pas je bio toliko izmučen, jeo je zemlju i granje. Svaka čast sinjskoj ekipi iz veterinarske stanice Likomed, trudili su ga povratiti, ali... Ovdje ima posla za policiju i veterinarsku inspekciju jer ako je netko namjerno izgladnjivao psa taj mora odgovarati - kaže nam Melita kojoj je nesretni pas izdahnuo na rukama dok ga je u njegovim posljednjim trenucima nježno držala za šapicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 11:01