StoryEditorOCM
Dalmacijapovratak frane lozića

Poteštat poznat po brojnim aferama opet na čelu Milne, negira da se na dan izbora sukobio s HDZ-ovcem na Rivi: 'Prošao sam svega i svačega, moj trud je nagrađen...'

Piše H, Ivica Radić
1. listopada 2018. - 18:45
Milna_izbori__5_

Općinsko izborno povjerenstvo (OIP) Milne nije dobilo nikakve prijave za remećenje javnog reda i mira, izjavila je u ponedjeljak predsjednica Povjerenstva Antonela Franulić komentirajući medijske napise kako se u nedjelju, na dan prijevremenih izbora za općinskog načelnika, tada još kandidatat, a sada SDP-ov načelnik Frane Lozić, na mjesnoj rivi verbalno sukobio s osnivačem lokalnog HDZ-a (82).

To je bilo na rivi, ni blizu biračkom mjestu u osnovnoj školi, objašnjava Franulić te dodaje kako je zadaća OIP-a brinuti se o redu na biračkom mjestu.

Kako piše Jutarnji list, osnivač lokalnog HDZ-a Ivo Marinović u nedjelju je na rivi vikao na Lozića da je "ukrao šest milijuna kuna, da je za zatvor, ne za izbore" te kako ga nije sram kandidirati se, nakon čega je nastalo "komešanje".

"Poletjela je i pepeljara. Dok HDZ-ovci tvrde da je došlo do naguravanja i fizičkog incidenta, Frane Lozić to kategorički negira", prenosi Jutarnji.

Obračun u malom mjestu: nasred rive zakačili se kandidati HDZ-a i SDP-a, padale teške riječi, letjele i pepeljare

Franolić odbacuje tvrdnje da je predsjednik SDP-a Davor Bernardić dolaskom u Milnu u petak prekršio izbornu šutnju. U petak nije vrijedila izborna šutnja, kaže predsjednica OIP-a Milne i napominje da su uz Bernardića na Braču, gdje su održavani predizborni skupovi, bili i drugi političari.

U Milni su u nedjelju održani prijevremeni izbori za načelnika općine jer je bivši, HDZ-ov Viktor Maretić ljetos podnio ostavku iz osobnih razloga. Pobijedio je spomenuti Frane Lozić, koji je tu općinu vodio 15-ak godina i uz kojega se u medijima spominje nekoliko afera. Njegov zamjenik u tom razdoblju bit će Jakša Krželj.

Predsjednik bračkog Crvenog križa: Načelnik Frane Lozić me udario šakom jer sam ljude upozorio na novu pljačku​

Bivši predsjednik Općinskog vijeća: Tražili smo da Lozić vrati 133.000 eura

Načelnik Milne Lozić (SDP) dobio 2 godine zatvora zbog pronevjere 5 milijuna kn: Neću dati mandat na raspolaganje​

Podignuta optužnica protiv načelnika Milne Frane Lozića

Načelnik Općine Milna Frane Lozić zamračio pet milijuna kuna

U izbornom stožeru SDP-a pobjeda je proslavljena uz puno veselja, ali bilo je tu i suza radosnica.

- Nakon tri godine u kojima sam prošao svega i svačega moj trud i rad su nagrađeni. Išao sam doslovce od kuće do kuće i ljudima objasnio i ponudio svoj progam i oni su to prepoznali. Slušao sam mještane i njihove probleme i sakupio puno korisnih informacija. Moj predizborni slogan glasio je 'Nastavimo gdje smo stali' - razdragano je kazao Lozić.

Ruka suradnje - svima

SDP u Općinskom vijeću ima tri od 11 članova, ali Lozića to puno ne zabrinjava.

- U Vijeću ima dovoljno razumnih ljudi i vjerujem kako će poštivati volju birača. Svih pozivam na suradnju, svima pružam ruku za milnarsko bolje i ljepše sutra jer je općina Milna svima zajednička sudbina - poručio je nakon objave rezultatat.

U taboru HDZ bilo je osjetno manje ljudi, tuga je bila vidljiva.

- Nije dobro jer je u Ložišćima Lozić dobio 66, a naš kandidat 22. Ovo ne sluti na dobro - čuli smo u stožeru HDZ-a kada su stigli prvi rezuktati s terena.

Nakon što su objavljeni rezultati Branko Džimbeg je otišao u stožer SDP-a i čestitao Loziću što je popraćeno jakim pljeskom. Obećali su kao će zajedno raditi na dobrobit Milne.

- U proteklu godinu dana bio sam zamjenik načelnika i moj je stav kako mladima treba dati više prilika da se pokažu i dokažu. Svatko ima pravo na svoje mišljenje i nikoga ne treba optuživati za različito mišljenje ili stav ukoliko to čini dobro mjestu ili sredinu u kojoj radi. Vjerujem da je prošlo vrijeme i da se više nećemo boriti samo za vlast već da ćemo svi skupa raditi za svoje mesto i općinu - optimistično je najavio Džimbeg.

U izbornom stožeru Lozića bio je saborski zastupnik Arsen Bauk i supetarska gradonačelnica Ivana Marković, brojni članovi i simpatizeri. Pjevalo se,razrezala se pobjednička totra i otvorio pjenušac. Upitalo smo Bauka je li ova pobjeda naznaka boljih dana u SDP-u, ali nam je on doslovce odgovorio:

- Ovo je pobjeda na lokalnom nivou i nema veze sa vrhom stranke.


 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 00:21