StoryEditorOCM
Dalmacijaponavljači

Dolijali nepopravljivi dileri: okušao prodati marihuanu 27-godišnjaku i vrijeđao policajce, pa mu pronašli još 'trave' i spremnik za automatsku pušku

14. rujna 2018. - 12:56

Trojica već poznata policiji po kaznenim djelima uhićena su u Splitu, Solinu i Milni s opojnim drogama za koje je po količini, pakiranju i dodatnoj opremi procijenjeno kako su namijenjene daljnjoj preprodaji. Otprije osuđivan zbog preprodaje opojne droge Joža K. (51) iz Solina, ponovno je prijavljen za istovrsno kazneno djelo.

Kriminalističku obradu nad njim proveli su inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske. Prilikom pretrage njegovog stana na području Solina pronađeno je 27 grama heroina i digitalna vaga za precizno mjerenje. Protiv njega je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnim drogama.
Osim zbog zlouporabe opojnih droga prijavljivan je zbog krađa i teških krađa. 

Na Županijskom sudu u Splitu je 2014. godine zajedno s Ivanom B. i Zoranom G. proglašen krivim što su u vremenskom razdoblju od kraja veljače 2010. godine do polovice lipnja 2010. godine na području Splitsko-dalmatinske županije prodavali heroin i kokain.

Heroin i kokain je nabavljao Ivan B. te ih je spremao na skrovitim mjestima u svojoj obiteljskoj kući u Solinu i u njenoj blizini. Drogu je prodavao razdijeljenu u paketiće za pojedinačnu uporabu pa tako i Joži K. i Zoranu G. koji su dio te droge potom prodavali određenom broju kupaca, a dio ostavljali za vlastite potrebe.

Zoran G. osuđen je tada na dvije i pol godine zatvora, a Joža K. i Zoran G. na po godinu i dva mjeseca zatvora svaki, od čega je pola kazne bilo uvjetno na rok kušnje od tri godine. U noći s četvrtka na petak oko ponoći u Milni na Braču, službenici Policijske postaje Brač su zatekli Kristiana M. (40) u pokušaju prodaje 7,63 grama marihuane 27-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine.

Obojica su uhićeni i privedeni u postaju, a prilikom postupanja Kristian M. je vrijeđao policijske službenike. Od 40-godišnjaka je oduzeto još 138,8 grama marihuane, digitalna vaga za precizno mjerenje i spremnik za automatsku pušku s 30 komada streljiva. Kod 27-godišnjeg kupca je pronađeno 3,15 grama marihuane. 

Protiv Kristiana M. je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog preprodaje droge te optužni prijedlozi Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o oružju. Prijavljen je i kupac protiv kojeg je podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Tijekom petka će Kristian M. biti priveden pritvorskom nadzorniku. 

U svom dosjeu ima i prijavu za udruženu trgovinu drogom zajedno s Aldom R. tijekom 2003. godine. U II. Policijskoj postaji je provedeno kriminalističko istraživanje nad Milanom T. (23) kod kojeg su prilikom pretrage osobnog vozila i stana u Splitu pronašli 21 gram hašiša i 225,9 grama marihuane.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju uz kaznenu prijavu, predan je pritvorskom nadzorniku. Prošle godine je uhićen s 42 ecstasyja i 48 grama speeda, a dva puta je prijavljen i zbog razbojništva.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 14:21