StoryEditorOCM
DalmacijaMinistar u Kaštelima

POS-ovi stanovi u Rudinama, zemljišnik u Sućurcu. Kada? Rokove nitko ne navodi...

12. rujna 2018. - 12:29
Gradska uprava željela bi da joj država daruje zgradu u Lukšiću u kojoj je kaštelanski zemljišnik

Darovanje oko 30.000 kvadrata državnog zemljišta za izgradnju POS-ovih stanova u Rudinama, ustupanje objekata zemljišnika na atraktivnoj lokaciji uz more u Kaštel Lukšiću, te rješavanje problema vezanih uz tvrtku "Kaštelanski staklenici" u stečaju...

Bile su to samo neke od tema sastanka ministra državne imovine Gorana Marića i kaštelanskih čelnika.

– Rješavanje dugo godina zapuštenih nekretnina u vlasništvu države i imovinskopravnih pitanja jedan je od naših glavnih zadataka. Uz to, važan nam je razvoj lokalnih zajednica i sredina pa tako ova Vlada, nakon rješavanja imovinskopravnih odnosa, što zna biti dugo i mukotrpno, daruje lokalnim zajednicama pojedine nekretnine, koje će lokalne zajednice koristiti u zakonom predviđene svrhe – kazao je Marić.

Ministar je s gradonačelnikom Denisom Ivanovićem razgovarao i o stanju u "Kaštelanskim staklenicima".

– Moram naglasiti da Ministarstvo državne imovine ni na koji način nije nadležno za postupke stečaja. Međutim, predložio sam da naš državni tajnik uđe u vjerovničko vijeće u ime Vlade, umjesto nekih drugih institucija, što će biti prvi takav slučaj. Kada se to dogodi, naš predstavnik će zatražiti izvješće o radu stečajnog upravitelja, zatražit ćemo promjene stanja, promptnu realizaciju dijela imovine radi namirenja vjerovnika, prvenstveno potraživanja radnika, a potom i ostalih, te do kraja godine očekujem konkretnu realizaciju. Kad se steknu uvjeti, onda ćemo razgovarati što s preostalom imovinom, odnosno sudbinom te tvrtke u vlasništvu države, za što je vrlo zainteresiran i Grad Kaštela – naglasio je ministar.

– S obzirom na provedenu anketu o poticanoj stanogradnji, u skoroj budućnosti bi se projekt POS-ovih stanova mogao realizirati na državnom zemljištu u Rudinama, u blizini braniteljskih zgrada. Za početak je potrebno da nam Ministarstvo to zemljište daruje. Razgovarali smo i o zgradi u Lukšiću u kojoj je sada smješten Zemljišnoknjižni odjel suda. Budući da postoji mogućnost da se zemljišnik preseli u zgradu nekadašnje Kemijske škole u Sućurcu, nakon što ona bude renovirana, ako država Gradu daruje tu zgradu u Lukšiću, ona bi se koristila za neke druge društvene svrhe – rekao je Ivanović. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 20:01