StoryEditorOCM
Dalmacijavatrogasci na terenu

Lokaliziran požar u Svetom Kaji, izgorio hektar i pol borove šume

10. rujna 2018. - 16:50

NOVO 14:50 - Lokaliziran je požar  Svetom Kaji kod Splita, koji je planuo u ponedjeljak oko 11,30 sati, a izgorio je jedan i pol hektar borove šume, doznaje se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP) grada Splita. 

Uz splitski JVP požar su gasili pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) iz Solina, Vranjica, Gomilice i Mladosti. Ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi stambeni i poslovni objekti. Iako je požar u kratkom roku lokaliziran gasitelji se i dalje nalaze na terenu gdje natapaju rubno područje požarišta kako ne bi došlo do aktivacije vatre.

Oko podneva planuo je požar i u splitskom naselju Barutana, gdje je gorjelo nisko raslinje, voćke i maslinici. Gasili su ga vatrogasci iz Žrnovnice, Podstrane te Splita. Opožareno je nešto manje od dva hektara.

-----------------

RANIJE

Gori u solinskom kotaru Sveti Kajo. Požar je buknuo u masliniku blizu kuća. Vatrogasci su na terenu, ekipe Solin, Vranjic i Mladost iz Kaštel Sućurca.

Iako se plameni jezičci pristojno vide čak iz Splita, a uz to se i svako malo čuju sirene vatrogasnih vozila dok odlaze na teren, iz dojavnog centra 193 poručuju da nema mjesta panici.

Požar za sada nije lokaliziran.

Uzrok se još ne zna, planuo je prije podne, no već se sada može zaključiti kako je zahvatio dosta maslina, niskog raslinja i borova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 16:24