StoryEditorOCM
Dalmacijanova akcija

Čak četiri protupožarna aviona gasila požar kod Dicma

Piše K. M. B., Hina
25. kolovoza 2018. - 23:46

NOVIJE

U požaru na području Dicmo-Krušvar koji je lokaliziran u subotu oko 19 sati izgorjelo je 15-ak hektara makije i mlade borove šume.

Vatra je izbila u šumi oko 14 sati kada ju je primjetio građanin i dojavio nadležnima. Na teren je prvo izašlo Dobrovoljno vatrogasno društvo Dicmo i obavješten je Županijski centar 112 Split, Operativno komunikacijski centar Split te Javna vatrogasna postrojba. U pomoć DVD-u Dicmo došli su DVD Trilj, DVD Sinj te vatrogasci- sezonci.

Oko 16 sati zemaljskim snagama je došla potpora iz zraka i to dva protupožarna aviona Canadair CL-415 i dva aviona Airtractor AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH.

Plamen je lokaliziran u 19 sati, a kako saznajemo od šefa smjene ŽUC-a 112 na požarištu će se dežurati do jutra.

PRVA VIJEST

Dva Canadaira i dva Airtractora iz sastava Oružanih snaga gase požar na području Dicmo-Kruševar u Splitsko-dalmatinskoj županiji, priopćeno je u subotu poslijepodne iz Ministarstva obrane (MORH).

Dva protupožarna aviona Canadair i dva aviona Airtractor iz sastava Protupožarnih snaga Oružanih snaga RH upućeni su u subotu, 25. kolovoza u akciju gašenja požara na području Dicmo-Krušvari u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, zračne snage su, zaključno s 24. kolovoza sudjelovale u gašenju 52 požara: 17 u Zadarskoj, po 16 u Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Uz gašenje požara provedeno je i 49 protupožarnih izviđanja protupožarnim avionima u županijama priobalja, dok je tim besposadnih zrakoplovnih sustava BZS "Skylark I" za rano otkrivanje požara bio angažiran 11 puta.

Kopnene snage bile su angažirane na požarištu Lokva Rogoznica kod Omiša (11.-12. kolovoza 2018.) s ukupno 103 pripadnika Protupožarnih snaga., navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 20:23