StoryEditorOCM
Dalmacijamakarska 'položila'

Nakon sramotnog zadarskog slučaja, provjerili smo kako Dalmacija 'diše' po pitanju gay gostiju: 'Uvijek su dobrodošli, možda su malo zahtjevniji od ostalih, traže uslugu više klase...'

Piše Nina Glučina
22. kolovoza 2018. - 12:00
2018-08-04T203308Z_1445088808_RC155EC53E70_RTRMADP_3_COSTARICA-RIGHTS

- Naša hotelska kuća izuzetno poštuje privatnost i intimu svakog gosta, pa tako da li su oni gay ili ne, niti pitamo niti nam je potrebna infomacija kako bi se napravila rezevacija u našem hotelu.

Nikada nismo imali nikakvo neugodno iskustvo po pitanju navedenog, tako da na pitanja kakvi su gay parovi kao gosti i kako drugi gosti reagiraju na njih ne znam i ne mogu odgovoriti jer ne provodimo ankete jesu li gosti gay ili ne - poručila nam je direktorica makarskog hotela "Park" Marina Josipović, a slične odgovore dobli smo i od njezinih kolega iz Valamar Hotela Makarska, kao i iz turističke agencije "Marivaturist".

Cilj nam je bio, s obzirom na događaj u Zadru gdje je iznajmljivač otkazao rezervaciju apartmana gay paru iz Brazila, doznati kako makarski hotelijeri i vlasnici te djelatnici turističkih agencija "dišu" po pitanju gay gostiju.

Zanimalo nas je smetaju li im ili su pak za njih dobrodošli u grad pod Biokovom, jesu li se dosad susretali s gay gostima te bune li se drugi gosti na njih.

Svi su "položili" i kazali nam da ne prave razliku između "gej" i "strejt" turista, dodaju i da su "gosti uvijek gosti" te naglašavaju kako svoje klijente nikada ne pitaju za njihovu spolnu orijentaciju. Što je i normalno.

- Iznenađuju me vaša pitanja. Goste uopće ne dijelimo niti znamo tko je gay a tko nije i nikad nismo pravili razliku među njima po njihovoj seksualnoj orijentaciji. A da u upitu negdje stoji i naznačeno da je potencijalni gost homoseksualac, normalno da bih mu pozitivno odgovorila i napravila rezervaciju.

Pretpostavljam da nekad u pršlosti vjerojatno jesmo u našim hotelima ugostili gay par i nikakvih problema nismo s njima imali i ne vidim zašto bi ih uopće imali. Nama su svi gosti jednaki i dobrodošli - kaže Dubravka Granić, voditeljica službe marketinga i prodaje Valamar Hotela Makarska.

Ivo Šodan, vlasnik turističke agencije "Marivaturist" veli da je njegova agencija surađivala s gay gostima i parovima i da su za nijansu zahtjevniji od ostalih.

- Gosti homoseksualci se obično ne izjašnjavaju po pitanju spolne orijentacije, ali smo dosad surađivali s nekim parovima. Kao gosti su možda bili malo zahtjevniji u odnosu na "strejt" parove, tražili su uslugu, doručak i restorane više klase. Ali ništa pretjerano.

Strejt parovi s kojima smo surađivali u rezerviranju smještaja, izleta i drugih aranžmana koje naša agencija nudi nikada nisu imali prigovora na istospolne parove a siguran sam da ih u ovoj masi turista nisu niti uočili - zaključuje Ivo Šodan vlasnik agencije "Marivaturist".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 21:37