StoryEditorOCM
DalmacijaU DVOJE JE UVIJEK SLAĐE

Brodovi, ulice, muli puni su turista, i na vrućini se zauzima poza trista, okidaju one, okida naš fotoreporter...

Piše M.K.
17. kolovoza 2018. - 20:47

Kad bi neki mjerač mogao zabilježiti koliko se klikova na botun kamere na mobitelu u dalmatinskim gradovima, mjestima, na otocima, "udari" svaki dan, nesumnjivo bi dobili brojku u koju očima ne bi mogli povjerovati.

Ako se išta po cijeli dan radi, onda se - slikaje! Na ulicama, plažama, mulima, brodovima. Kad bi se svaki onaj "klik" mogao spojiti s drugim i pretvoriti u neki oblik energije, pokrenuli bi valjda postrojenja.

Davno su prošla vremena kad se na godišnji odmor nosio analogni fotoaparat i jedan film s 24 ili 36 snimaka, pa se strareški raspoređivalo što će se, kada i kako snimiti, danas je cijela ta priča kudikamo jednostavnija, dostupnija, jeftinija.

Ipak nam se čini, pa i iz vlastitog iskustva, da su se fotografije snimane na filmovima sve izrađivale, lijepile u fotoalbume i višestruko, neumormno, godinama gledale.

Ove snimljene mobitelom u nekom se momentu presele u kompjutersku ili tabletsku arhivu i vjerojatno ih, s vremenom, rijetko tko uopće otvori i uživa u njima.

A to je šteta. Isplati se sjetiti mnogih sjajnih ljeta. Što želimo i ekipi iz današnjeg đira po Makarskoj, koje je snimio naš neumorni fotoreporter Ivo Ravlić...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 18:56