StoryEditorOCM
Dalmacijauoči natjecanja za čoju

Zagrijavanje za Alku: spektakularni defile povijesnih postrojbi u Sinju, posebno iznenađenje - sinjske alkarice

4. kolovoza 2018. - 22:00
mimohod_postrojbe11-040818

Uoči održavanja natjecanja za 303. Čoju Viteško alkarsko društvo je gledateljima na alkarskom trkalištu priredilo veličanstveni spektakl.

Skupina od 17 povijesnih postrojbi s hrvatskih prostora, iz RH i BiH, te jedna povijesna postrojba iz Italije predstavili su se nazočnim Sinjanima i Cetinjanima i njihovim gostima.

Na čelu su stupali pripadnici Počasne zaštitne bojne HV, a iza njih u nizu: Bjelovarski graničari husari, Varaždinska husarska graničarska pukovnija, Trka na prstenac iz Barbana, Zrinska garda iz Čakovca, Turopoljski bandijeri iz Velike Gorice, Križevačka ženska straža, Gradska straža iz Bakra, Hajdučka družina Mijata Tomića iz Tomislavgrada, Vitezovi Stjepana Hercega Kosače iz Stoca, Dubrovački trombunjeri, Šibenska gradska straža, Vranski vitezovi iz Pakoštana, Udruga sv. Klement iz Sitnog Gornjeg, Kliški uskoci te Sartiglia iz Oristana sa Sardinije.

I kao šećer na kraju u njihovoj pratnji Sinjske mažoretkinje u odorama alkarica.

Prije dolaska na stazu alkarskog trkališta i predstavljanje okupljenim gledateljima Čoje sudionici povijesnih postrojbi prodefilirali su ulicama Sinja gdje ih je u špalirima pozdravilo na tisuće građana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 17:52