StoryEditorOCM
Dalmacijadrama na asfaltu

Nezapamćena filmska potjera za mladim pljačkašima: unajmljenim autom usred dana počinili razbojništvo, tijekom bijega udarili u policijsko vozilo, 'plavci' ih uhvatili tek u susjednoj županiji!

Piše PSD
23. srpnja 2018. - 13:03

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom i 23-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojništva, te dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su 20. srpnja oko 11 sati u prethodno unajmljenom osobnom vozilu došli u Dugi rat te uz prijetnju pištolja počinili razbojništvo u trgovini, nakon čega su se spomenutim vozilom udaljili s mjesta događaja.

Policijski službenici su postupajući po zaprimljenoj dojavi o počinjenom kaznenom djelu na cesti u mjestu Strožanac uočili osobno vozilo koje se dovodi u svezu s navedenim i pokušali ga zaustaviti.

Međutim, vozač se oglušio o zapovijedi policijskih službenika da zaustavi vozilo, koji su ih blokiranjem prometnice pokušali zaustaviti, te se dao u bijeg kojom prilikom je udario u službeno policijsko vozilo i nastavio vožnju prema Splitu, Solinu i Kaštelima pri tom ugrožavajući sigurnost sudionika u prometu.

Tijekom večeri policijski službenici Policijske uprave šibensko–kninske zaustavili su spomenuto vozilo i uhitili jednu osobu.

Utvrđeno je da se radi o 22-godišnjaku, dok je 23-godišnjak za kojega je utvrđena sumnja da je na šibenskom području napustio vozilo naknadno pronađen i uhićen.

Osumnjičeni 22-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje spomenutih kaznenih djela doveden policijskom pritvorskom nadzorniku, dok je 23-godišnjak sproveden u zatvoru Splitu.  

Isto tako zbog utvrđene sumnje da je 22-godišnjak sam počinio još i kazneno djelo krađe kada je otuđio torbice s novcem iz osobnog vozila u Omišu 16. srpnja kao i nametljivo ponašanje na štetu jedne ženske osobe, protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 00:02