StoryEditorOCM
Dalmacijasveopća euforija

Višeminutni pljesak za 'vatrene' na županijskoj skupštini, Boban se pojavio u posebnom modnom izdanju

Piše H
12. srpnja 2018. - 16:04
zupanija_skupstina2-120718

Tematska sjednica Skupštine splitsko-dalmatinske županije, na kojoj se raspravlja o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa Republike Hrvatske na Jadranskom moru, počela je u četvrtak višeminutnim pljeskom vijećnika za hrvatsku nogometnu reprezentaciju koja se plasirala u finale Svjetskog prvenstva.

"Svi smo zahvaćeni euforijom. Iskrene čestitke treneru Zlatku Daliću, stožeru a posebice igračima koji su pokazali veliku srčanost, nogometno znanje, pobjednički mentalitet i domoljublje. Sretno im u finalu," rekao je predsjednik Županijske skupštine Petroslav Sapunar, nakon čega se prolomio višeminutni pljesak županijskih vijećnika.

Tematska sjednica Skupštine Splitsko-dalmatinske županije sazvana je na poticaj vijećnika Mosta nezavisnih lista, koji su predložili županijskoj Skupštini donošenje deklaracije o osobito značajnom interesu Splitsko-dalmatinske županije za proglašenu isključivog gospodarskog pojasa Republike Hrvatske na Jadranskom moru sa svim sadržajima iz V. dijela Konvencije Ujedinjenih naroda o pravu mora iz 1982.

 Obrazlažući takva prijedlog vijećnik Mosta Miro Bulj je istaknuo kako očekuje da se na Jadarskom moru brane hrvatski interes na Jadranu onako kako se za Hrvatsku bore hrvatski nogometaši na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. 

"Očekujem da kao što se naši nogometaši bore za hrvatske boje i mi štitimo hrvatski interes i hrvatski teritorij na Jadranu tako što bi proglasili isključivi gospodarski pojas," rekao je Bulj. "Kao što smo na Svjetskom nogometnom prvenstvu pobijedili Engleze vjerujem da ćemo i mi proglasiti jurisdikciju na Jadranu," dodao je.

Državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Andrea Metelko Zgombić, koja nazoči tematskoj sjednici, istaknula je kako su "srca zagrijana" nakon pobjede hrvatske nogometne reprezentacije protiv Engleske i plasmana u finale Svjetskog prvenstva. 

"Naši nogometaši su pokazali što sve Hrvati mogu kad su zajedno, kad imaju domoljublje i kad postupaju po pravilima," istaknula je Metelko Zgombić. Dodala je da se u zaštiti hrvatskih interesa na Jadranu moraju slijediti međunarodan pravila, "kao što pravila slijede i naši nogometaši ostvarujući pobjede na Svjetskom prvenstvu."

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, koji na sjednicu noseći oko vrata šal na kojem piše "Mi Hrvati", novinarima je izjavio kako je iznimno sretan plasmanom reprezentacije u finale.

"Igrači i izbornik Dalić podarili su ponos i sreću hrvatskom čovjeku," rekao je Boban.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 09:06