StoryEditorOCM
Dalmacijaskandal pred djecom

Prijateljska nogometna utakmica pretvorila se u potpuni kaos: finale turnira otkazano zbog vrijeđanja trenera na nacionalnoj osnovi?!

Piše Andrea Topić/Makarska kronika
11. srpnja 2018. - 00:21
Slobodan Carević

Finalna utakmica turnira Hrvatsko-slovačkog prijateljstva otkazana je zbog tučepsko-makarskog neprijateljstva. Točnije, prepucavanja trenera mlađih uzrasta Slobodana Carevića iz NK "Jadran" te Gorana Kesara iz RNK "Zmaj".

Kako je došlo do povišenih tonova pred djecom i vrijeđanja na raznim osnovama, ispričao nam je Carević:

- Jednostavno – nesporazum. Nismo igrali finale. Prvi dan smo imali 10 igrača. Turnir je za djecu 2005./2006. godište, a kako je jedan mali slomio ruku uskočilo je dite 2004. godište. Upozorio san njihova trenera da će mali igrat na prvoj utakmici. Drugi dan je stiglo još dvoje druge dice i tome malome sam reka da neće igrat jer imamo dovoljno igrača i da ih umisto toga zagrije. A ovaj se pokupio i oša ća – začuđeno će Carević.

Tko - ovaj?

- Kesar. Naš tajnik mu je objašnjava da taj mali neće igrat, dica su mu isto govorila. I ja. Ali on je zamislio to šta je zamislio.
Pitajte dicu, ona ne lažu – spremno će trener.

Baš je on, kaže, prije pet-šest godina sudjelovao u organizaciji turnira kojeg sponzorira i organizira turistička agencija CK Eurotour.

Uz Jadran i Zmaj, sudjelovali su i Uranci te tri ekipe iz Slovačke: FK Svit, FK SP Nova Ves i FAM Poprad.

Carevićev "Jadran" pobjedio je Svit s 1:0 i Poprad 2:1 čime je trebalo dići do okršaja sa Zmajem u finalu.

Ali kako je u tako nevinom, dječjem okruženju došlo do nesportskog ponašanja odraslih?

Čuli smo da ste vrijeđali protivničkog trenera.

- Jesan ga ja posla, da ne buden grub, ali. Jesan, vriđa san ga, kako ga neću vriđat. Da smo mi počeli utakmicu i da je reka "mali je stariji", onda okej. Ali on je zamislio da će dite igrat, a svi smo mu objašnjavali da neće. I uporno on po svome. Onda kad je reka "ovaj tvoj mangup", e, onda san ja njemu reka. Ako to ne zaslužuje radikalnost, ja ne znan...

Šta ste mu rekli? Rekli su nam da ste ga vrijeđali na nacionalnoj osnovi?

- Ne znan šta san mu govorio, reka san svašta.

Je li bilo oko vas djece?

- Šta ja znan. Bili su tamo, zagrijavali se. Da san moga bolje reagirati, moga san. Bitan je povod. Kriv san, ali kad mu se u fino govori on neće da svati. Pametuje zbog svojih frustracija. To je isto - žena me privari i ja sad kažen super, dobro je. U očima većine ostane samo ono šta se zadnje desilo, nitko ne zna cijelu priču.

Trener Kesar nam se, unatoč svim naporima i sili mobilne tehnologije, nije javljao na pozive, SMS-ove ni preko aplikacija.

Darko Vlatković, voditelj škole nogometa RNK "Zmaj", kaže da ne može komentirati jer nije bio nazočan.

- Bili smo u Budvi, ništa nisam vidio i sa svim okolnostima nisam upoznat. Žao mi je što se utakmica nije odigrala – dodao je kratko.

Predsjednik Zmaja Marko Ožić-Bebek također se branio šutnjom: "nešto je bilo ali ne znam šta", a direktor Ivan Rašić poručio je da klub ne podržaja nikakav oblik vrijeđanja ni fizičkog nasrtaja. Pitali smo zar je i toga bilo, no nije nam konketno odgovorio.

- Podržavamo našeg trenera. Ima važnijih tema za razgovarati, Hrvatska će proći i četvrtfinale. Ovo što je bilo zaboravit ćemo, a Jadranu želimo sve najbolje - poručio je Rašić.

A okej, ako vodstvo Zmaja smatra bitnijim status reprezentacije nego kokošanje trenera pred svojom djecom ne birajući uvrede, tko smo mi da im sudimo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:14