StoryEditorOCM
Dalmacijadiverzija kod autokampa

Vlasnica ugostiteljskog objekta vodi rat s hotelskom kućom i Općinom: Tu smo 30 godina i svašta smo doživjeli, a sad su nam prerezali kabel. Smetamo im jer smo došljaci

Piše Dijana Turić/Makarska kronika
10. srpnja 2018. - 21:51
Elizafeta Adžem pokazuje svoje mjerilo za struju do kojeg ne može jer joj je zabranjen ulaz u kamp

U Podgori živimo 30 godina i svašta smo doživjeli, zapalili su nam restoran, Općina nam je u cilju proširenja ceste prekopala pola štekata preko noći bez ikakve najave, a sada su nam iz hotela "Medora" prerezali strujni kabel restorana i zabranili pristup našem priključku koji smo prije 12 godina uredno platili HEP-u - govori nam Elizafeta Adžem, ogorčena vlasnica sezonskog objekta "Cittadino" od 200 kvadrata, a koji se već 12 godina nalazi na privatnoj parceli podgorske Sutikle ispod autokampa.

Kako kaže, hotelska kuća "Medora" u travnju je započela radove na rekonstrukciji auto kampa, da bi se radovi zahuktali baš sada, usred sezone i to uz blagoslov Općine Podgora čija zabrana gradnje tijekom sezone očito ne vrijede za sve. I to ne bi bilo ništa neobično u Podgori da kojim slučajem "Medorini" radnici prilikom radova nisu prerezali strujni kabel objektu "Cittadino", čiji se priključak nalazi na terenu kampa.

I to nije prerezan slučajno, već namjerno, kako tvrdi Elizafeta koja je sa suprugom Elvedinom protiv "Medora" hotela podigla tužbu zbog ometanja posjeda. No, tu priča nije gotova jer Adžemovi moraju raditi pa su na krov objekta ugradili solarne panele kako bi se ''domogli'' struje.

- Svake godine normalno otvorimo objekt početkom lipnja, a ove godine kasnimo mjesec dana jer nam nije ništa drugo preostalo nego ugraditi solarne panele koje smo platili više od 70 tisuća kuna budući da smo ostali bez svog priključka za struju. Išli smo linijom manjeg otpora, pa je suprug otišao na razgovor u "Medoru", a kontaktirali smo i njihova odvjetnika. Rekli su nam da struju više nikada nećemo dobiti, kao ni brojilo - kaže nam Elizafeta.

 

Dodaje kako će uz tužbu zbog ometanja posjeda podići i onu za nadoknadu štete jer su u mjesec dana zbog nemogućnosti rada i nužne ugradnje panela oštećeni za najmanje 150 tisuća kuna, izgubili su prometa i prometa, ni espresso gostima ne mogu poslužiti jer je aparat za kavu ''prejak'' za panele, mada se dodatno ''krpe'' s agregatom, i to usred ljeta u turističkom mjestu.

Gospođa Elizafeta je zbog ometanja posjeda alarmirala i makarske policajce koji su izišli na teren, ali su joj kazali kako oni u ovom slučaju ne mogu ništa napraviti.

- Iz HEP-a su nam rekli da "Medora" ne smije dirati naše brojilo, ali izgleda da su oni ''jaki'' i da im nitko ništa ne može. Po meni, u svemu ovome najveći je krivac načelnik općine Podgora Ante Miličić koji je "Medori" dozvolio da obavljaju radove na gradnji kampa usred sezone, a kada sam ga ja u više navrata i kao načelnika i kao čovjeka molila da nam dopusti prekopati desetak metara na šetnici kako bismo instalirali novi kabel, nije nam dopustio. Rekao je da nema šanse. A znate zašto ne da? Zato što zna odakle sam, iz Goražda. Mi smo etiketirani kao došljaci - kaže nam kroz suze Elizafeta.

Nada se da će ovog ljeta biti više sunca, a manje kiše jer u protivnome paneli neće moći ''dati'' struje koliko im treba za normalan rad objekta.

- Ovo je čista katastrofa i iživljavanje, ma ja ne bih nikada mogla dozvoliti da ne pomognem ljudima kada vidim kako pate. Ne želimo nikoga kočiti, neka se gradi kamp, volimo Hrvatsku i Podgoru jer tu živimo tri desetljeća, a jedina nam je želja normalno raditi - zaključuje Elizafeta.

 

Pokušali smo čuti i drugu stranu, što kažu u Općini Podgora, no nismo uspjeli. Iskreno, i nama je prekipjelo, dozlogrdilo nam je ''trčati'' za načelnikom koji je prije nekoliko godina već bio blokirao sve naše telefonske brojeve. On je ''velik'' i može sve, pa i prekinuti komunikaciju s javnosti.

Nakon ovoga teksta, vizionarski pretpostavljamo da će nam opet, po običaju, reagiranje dostaviti odvjetnik Općine Podgora. Uostalom, u više smo navrata zaprimili načelnikove SMS-ove sadržaja: ''Možemo komunicirati samo posredstvom odvjetnika''.

Stoga, čekamo početak korespondencije. Welcome to Podgora.

‘Medora’: Pravo je na našoj strani

U “Medori” navode kako  Elizafeta Adžem nema nikakvu pravnu osnovu za korištenje nekretnine na kojoj je položen HEP-ov priključak i to iz razloga što joj je ugovor o zakupu, sklopljen s “Medora hotelima” 10. travnja 2017. godine, istekao 31. listopada iste godine, a nakon toga nije sklopljen novi.

“Gospođa Adžem zamoljena je ukloniti predmetni objekt i predati zemljište u posjed zakupodavcu, društvu Medora hoteli i ljetovališta d.d. U tom smislu ne postoji pravna osnova temeljem kojeg bi “Medora” dopustila gospođi Adžem polaganje električnih instalacija na nekretninama u vlasništvu društva”,  stoji, među ostalim, u “Medorinu” odgovoru u kojem se napominje da se svi radovi u dosadašnjem autokampu “Sutikla” izvode u skladu s propisima.

“O svemu navedenome, kao i o problemu kojeg imamo glede protupravnog postupanja gđe Adžem, izvijestili smo Općinu Podgora i nadležne službe”, navode iz Medore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 07:09