StoryEditorOCM
DalmacijaSoline

U Trogiru otvoreno novo trajektno pristanište

7. srpnja 2018. - 17:10

U trogirskim Solinama u subotu je svečano otvoreno trajektno pristanište s pristupnom cestom vrijedno 19 milijuna kuna koje bi stanovnicima otoka Drvenik Veliki i Mali trebalo skratiti putovanje.
Današnji je dan povijesni, napokon se otvara moderno trajektno pristanište koje će otočanima i gostima olakšati putovanje, te povećati broj linija. Za desetak dana u promet će se pustiti novi most i to je jedan novi početak za grad Trogir, rekao je na svečanosti otvaranja gradonačelnik Trogira Ante Bilić. 
 Da će srpanj biti upisan velikim slovima u povijest Trogira, ističe i župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban te tumači kako bi trajektno pristanište i skoro otvaranje mosta Čiovo-kopno trebali olakšati prometovanje oko Trogira i u njemu.
"Projekt trajektnog pristaništa vrijedan je 19 milijuna kuna, dok je pristupna cesta koštala 3,2 milijuna kuna, doveli smo kraju vrlo značajne projekte i nadam se da na tome nećemo stati", poručio je župan. 
Ravnatelj županijske Lučke uprave Domagoj Maroević podsjeća da je izgradnja nove trajektne luke završena u veljači prošle godine, ali se otvaranje otegnulo zbog dobivanja uporabne dozvole, jer je pristupna cesta bila problem.
 No, nova se luka danas pušta u promet i ona će stanovnicima Drvenika Velog i Malog olakšati ukrcaj i iskrcaj, te skratiti putovanje do otoka od 20 minuta do pola sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 03:49