StoryEditorOCM
Dalmacijauskoro izbori

Otočna općina poznata po političkim potresima ostala bez načelnika, pročitajte njegovo objašnjenje ostavke

5. srpnja 2018. - 18:03

Načelnik općine Milna Viktor Maretić podnio je neopozivu ostavku na tu funkciju koju je obnašao svega godinu dana. To znači da je ta bračka općina, u špici turističke sezone, ostala bez svog čelnog čovjeka.

O svom povlačenju s te funkcije Viktor Maretić je izvijestio Ministarstvo uprave, Ured Državne uprave u Splitu i predsjednicu milnarskog Općinskog vijeća Katju Buzolić. Ostavku je podnio, kako stoji u pismu, iz osobnih razloga.

Sada milnarsku općinu u roku od tri mjeseca očekuju novi izbori za načelnika, a do tada će poslove „poteštata“ obnašati dosadašnji zamjenik načelnika Branko Džimbeg. 

Tako se još jednom potvrdilo da je općina Milna najtrusnije poručje na Braču jer nigdje nema toliko nestabilnosti i smjene političkih garnitura kao u toj jedinici lokalne samouprave.

Na dužnost Općinskog načelnika Viktora Maretića je, na lanjskim izborima, istaknuo HDZ.

Viktor Maretić oglasio se priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

Pred nešto više od godinu dana, na poticaj značajnog broja žitelja Milne, ljudi koje izuzetno cijenim i poštujem odlučio sam kandidirati se za načelnika općine Milna.

U to vrijeme bio sam siguran da mogu osobnim doprinosom, ali i potporom općinskih vijećnika pokrenuti općinu iz letargije, riješiti financijske dubioze iz prošlosti, sačiniti kvalitetan razvojni koncept i krenuti sa zajednicom u njegovu realizaciju na transparentan i optimalan način.

Danas, nakon proteka godine dana, svjestan sam činjenice da je moje razmišljanje i opredjeljenje iluzija. Dosta stvari i projekata se pokrenulo na bolje, naročito uz pomoć i suradnju Županije, ali nemoćan da značajno unaprijedim svakidašnjicu građana općine Milna, društveni standard podignem za „stepenicu“ više te interes zajednice stavim u prvi plan, odlučio sam se na ostavku. 

Kako vidite, ostavka je motivirana prije svega osobnim razlozima. Ostati na funkciji i iznevjeriti mještane, nisam spreman. Činom ostavke, vjerujem da ću mnoge potaknuti na razmišljanje i preispitivanje postupanja u prošlosti, te da će u budućnosti postupati odgovornije. Nadam se da će u općini saživjeti: "Obliti privatorum, publica curate".  

Ovim putem zahvaljujem svim mještanima Općine na ukazanom povjerenju, kao i Županiji na suradnji i podršci. Žao mi je što se ova priča ne može dalje nastaviti, ali se nadam da će budući načelnik zajedno s vijećem nastaviti raditi gdje sam stao, u smjeru unaprjeđenja Općine i za boljitak svih mještana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 01:46