StoryEditorOCM
Dalmacija'blago' u prtljažniku

U Solinu zaplijenjeno više od pet kilograma marihuane! Dvojac 'travu' kupio u Muću, planirali su je dilati na širem splitskom području

Piše K. M. B.
30. lipnja 2018. - 21:45

Više od 5 kilograma marihuane kupljene u Muću nađeno je u osobnom automobilu Chevrolet Lacetti u petak u Solinu i uhićene su dvije osobe koje su uz kaznenu prijavu PNUSKOK-a privedene na ispitivanje u državno odvjetništvo.

Policija je marihuanu pronašla u prtljažniku Chevroleta, splitskih registarskih oznaka, zapakiranu u pet paketa od oko kilogram mase svaki.

Droga je bila u PVC vrećicama, a ukupno je nađeno 5,2 kilograma, za koje se sumnja da su bili namijenjeni daljnjoj preprodaji.

Prema kaznenoj prijavi, B.Z. i M.D. su marihuanu nabavili zajednički od za sada nepoznate osobe u Muću. Planirali su je prodavati na širem splitskom području.

- Moj klijent se branio šutnjom – kazao nam je odvjetnik Vinko Gulišija, koji zastupa uhićenog B.Z.-a.

Drugi osumnjičenik M.D. za sada nije angažirao odvjetnika.

Budući da je za njih zatraženo zadržavanje u istražnom zatvoru, nakon odvjetništva privedeni su sucu istrage koji je trebao donijeti odluku hoće li se braniti sa slobode ili sa splitskih Bilica. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu smatra da ih se treba pritvoriti zbog mogućnosti da ponove kazneno djelo. Sudac istrage ocijenio je kako istražni zatvor nije neophodan.

Ni jedan ni drugi osumnjičenik do sada nisu osuđivani zbog zlouporabe opojne droge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 21:21