Dalmacija Split županija

prijavite svaku nepravilnost!

Uvodi se red na plaže, može li se ovako konačno stati na kraj bezobraznim koncesionarima? Više nema muljanja s ležaljkama, štekatima, škrinjama...

prijavite svaku nepravilnost!

Uvodi se red na plaže širom naše županije, pa će koncesionirana područja prvi put dobiti i ploče s obavijestima za građane.

Doznajemo kako će u petak prvi informacijski pano osvanuti na Kašjunima, te na makarskim kupalištima, kao i na onima ispred "Svpetrvs hotela" na otoku Braču.

Tipizirane ploče uskoro će se naći i na svih 50 plaža za koje je koncesije dodijelila regionalna vlast.Na njima će građani i turisti imati sljedeće podatke: koliki je obuhvat koncesije, što koncesionar smije držati – broj ležaljki, ugostiteljski objekti, štekati, škrinje...

Na pločama će se nalaziti i karte koncesioniranih područja, ali i kontakti inspekcijskih i drugih službi (e-mail adrese i telefonski brojevi) kojima se građani mogu obratiti radi prigovora ili pohvala.

Natpisi će biti na hrvatskom i engleskom jeziku, a cijeli projekt "potpisuje" županijski Upravni odjel za turizam i pomorstvo, sa Stipom Čogeljom na čelu.

Naslovnica Split županija