StoryEditorOCM
Dalmacijablago im se...

Gotova je škola! Pred učenicima je dugo toplo ljeto, a sve školarce iz Splitsko-dalmatinske županije obradovat će još jedna vijest

15. lipnja 2018. - 21:37

Gotova je škola! Konačno su odahnuli učenici (i njihovi roditelji također), slaveći završetak još jedne nastavne godine, čiju su ionako stresnu završnicu dodatno zapaprile enormne vrućine, zbog kojih je nastavnicima bilo teško održavati disciplinu u često neklimatiziranim učionicama...

Već danas se većina đaka može prepustiti guštima dugoga toploga ljeta, a zahvaljujući razboritosti ravnatelja osnovnih i srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije, u nas će iduća školska godina početi tjedan dana kasnije nego u ostatku države, odnosno tek 10. rujna 2018. Isto vrijedi i za osnovce i srednjoškolce.

Konačno su se tako uvažile kritike roditelja, učenika i turističke struke, koji su godinama upozoravali kako je suludo da nastava u turistima i suncem prepunoj Dalmaciji počinje istovremeno kad i đacima na kontinentu.

Sukladno Zakonu o odgoju i obrazovanju, tih pet radnih dana "manjka" će se nadomjestiti promjenom nastavnih dana u drugom polugodištu, a pritom se najviše spominje da bi se mogli skratiti proljetni praznici.

Oni bi, po mišljenju mnogih, trebali završiti već iza Uskrsnog ponedjeljka, budući da obično učenicima razbiju ustaljenu dinamiku učenja i nerijetko pokvare uspjeh na kraju nastavne godine. Jednostavno, previše se opuste baš onda kada bi trebali najviše prionuti knjizi.

Druga je dobra vijest za splitske osnovce ta da će Grad Split osigurati nabavu udžbenika, koji će biti besplatni za sve učenike od 1. do 8. razreda. Obavijesti o načinu podjele udžbenika će se naknadno objaviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:51