StoryEditorOCM
Dalmacijanakon 4-godišnje bitke

Bulj poručio iz Radošića: Uklanja se bazna stanica pored kuće mještanina, dosta je bilo samovolje teleoperatera! Ovako se ne ponašaju u zemljama iz kojih dolaze

Piše PSD
30. travnja 2018. - 15:25
repetitor_prosvjed9-020814.JPG

Saborski zastupnik Mosta NL danas je u Radošiću pored Sinja održao konferenciju za novinare kako bi izvjestio javnost da će nakon četiri godine od prosvjeda protiv bazne stanice pored kuće Nikole Crnca, odlukom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja bazna stanica biti uklonjena u roku tri mjeseca.

"Kao što smo od početka tvrdili, nedopustivo je da se bazna stanica može postaviti bez građevinske dozvole, a s druge strane za zatvaranje balkona na stanu je potrebna građevinska dozvola. Teleoperateri se ovako ne ponašaju u drugim zemljama, u zemljama odakle dolaze, Njemačke i Švedske, gdje itekako moraju ispuniti stroge zakonske preduvjete. Tražimo da i mi imamo isti tretman, a ne da u Hrvatskoj moćne tele kompanije rade što god hoće", rekao je Bulj.

Prije četiri godine je zajedno sa stanovnicima sela Radošići podigao glas protiv samovolje teleoperatera, a pridružio mu se i Nikola Crnac koji je i danas bio na konferenciji za novinare.

"O ovome sam govorio i u Hrvatskom saboru u sklopu prijedloga o imenovanju ravnatelja Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) i upozorio koliko je ovo važno pitanje koje se mora drugačije urediti, a ne da samovolja teleoperatera i loši zakoni ugrožavaju zdravlje ljudi. Evo uspjeli smo da teleoperater Tele 2 mora maknuti baznu stanicu", istaknuo je Bulj na današnjoj konferenciji za novinare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 10:41