StoryEditorOCM
Dalmacijaobilje sunca

U Dalmaciji se nastavlja iznadprosječno toplo vrijeme, danas do 27 stupnjeva; Stručnjaci upozoravaju: Zaštite se, UV indeks već je visok

Piše PSD
22. travnja 2018. - 11:51
riva_setaci2-080417.JPG

Iznadprosječno toplo bit će i sljedećih dana, pri čemu u nedjelju, na Dan planeta Zemlje, diljem Hrvatske suho i sunčano, a u sljedećem tjednu nestabilnije, uz mjestimičnu kišu i grmljavinu, javlja HRT.

Nedjelja - većinom sunčana i još toplija od subote.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnosti Dalmacije vrijeme bez znatnije promjene - sunčano, najprije uz burin, zatim maestral, uz koji će more biti samo malo valovito, temperature između 15 i 18 °C.

Podjednako i na jugu Hrvatske, uz obilje sunca, te jutarnju temperaturu zraka od 12 do 15 °C, te najvišu dnevnu između 24 i 27 °C.

U novome tjednu - i dalje toplo, ali nešto nestabilnije.

Na Jadranu će i veći dio tjedna prevladavati sunčano i iznadprosječno toplo vrijeme. U ponedjeljak navečer i u utorak do sjevernog će dijela Jadrana stići vlažniji zrak pa će biti nestabilno, uz mogućnost za povremene pljuskove i grmljavinu, ponaprije na riječkom području i u Istri.

Sporadični pljuskovi bit će ponovno mogući prema kraju tjedna do kada neće biti jačeg vjetra, danju samo mjestimice umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, a potkraj srijede na sjevernom dijelu jugoistočnjak.

UV indeks, mjera jakosti sunčeva zračenja, već je većinom visok, pa planirate li boraviti dulje na otvorenome, a osjetljivije ste kože - ne zaboravite se kvalitetno zaštititi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:20