Dalmacija Šibenik

Poziv u pomoć

Tužan prizor u Primoštenu: ostavili psića na cesti s porukom koja slama srce

Poziv u pomoć

U zadnje se vrijeme sve češće susrećemo s ostavljenim životinjicama na cesti, a današnji prizor iz Primoštena samo je jedan u nizu. Ipak, u ovome slučaju nije riječ o pukom "iskrcavanju", što je, nažalost, postala praksa, već o ostavljanju štenca s ceduljicom oko vrata i pravim pozivom na udomljavanje.

Tužno, ali istinito, psića je vlasnik privezao i ostavio s porukom, budući da se on o njemu više nije htio ili mogao brinuti. Umjesto azila, odlučio je valjda svu nadu položiti u slučajne prolaznike.

"Zovem se Miki. Star sam pet mjeseci. Udomite me. Dobre sam naravi i razdragan sam. Tko ga uzme neka mu je na blagoslov. Hvala", napisao je tako prošli vlasnik na ceduljici koju je privezao nađenom psiću oko vrata.

Fotografiju štenca objavili su u Facebook grupi Šibenske šape, a iako je mnogima slomila srce, još uvijek se nije našao nitko tko bi psića stvarno i udomio. Štenac je star 5 mjeseci i ima svega 4 kg, piše vlasnik.

Je li vlasnik imao opravdan razlog za ovako nešto, pa se radi o 'pozivu u pomoć' ili je naprosto odlučio da više ne želi brinuti o štencu, ne znamo, ali nadamo se da će ga uskoro netko udomiti. Njega, i sve ostale životinjice koje je snašla ovakva sudbina.

 

Naslovnica Šibenik