StoryEditorOCM
Dalmacijanesretni praznici

Tragičan kraj potrage: Gorska služba spašavanja kraj Trogira izvukla 62-godišnjaka iz bunara, kasnije pronašli i nestalog muškarca na Kozjaku

Piše M. Ilić
1. travnja 2018. - 16:30

Na zamolbu Policijske postaje Trogir Hrvatska gorska služba spašavanja pokrenula je u petak potragu  za 62-godišnjakom.

Naime, nestala osoba je zadnji put viđena dan ranije te se nije vratila kući tijekom noći. Obzirom da su izjave obitelji upućivale na mogući suicid, strategija traganja je još u početku bila orijentirana na pregledavanje mogućih mjesta koje bi odgovaralo tom scenariju. Osoba je pronađena nažalost mrtva, u bunaru u blizini kuće. Sljedećeg jutra zajedno sa roniocima HGSS stanice Split, tijelo je izvučeno sa dna bunara i predano na očevid PP Trogir.

HGSS stanica Split Uskrs je započela i s potražnom akcijom koja je srećom dobro završila.  U subotu oko 22 sata HGSS je dobio dojavu o 32-godišnjaku koji se zaputio na brdo Kozjak, ali se nije vratio u uobičajeno vrijeme dok se njegov pas vratio bez vlasnika.

Iako je mladić šetnju započeo u sumrak po relativno dobro vremenu, vrijeme se kroz sat-dva vidno pogoršalo sa dolaskom jake grmljavine i proloma oblaka. Uza sve to, osoba je svoj mobitel ostavila kući pa je traganje lociranjem mobitela bilo isključeno. Pokrenuta je potraga na način da subse pretraživali svi planinarski putevi Kozjaka počevši od mjesta odakle je krenuo ali isto tako provjerila sva moguća mjesta za skloniti se, poput niza planinarski domova, crkvica, skloništa...

Nakon nekoliko sati traganja po pljusku i grmljavini, na sreću, nestala osoba je pronađena u jednoj od lovačkih “čeka” sa sjeverne strane Kozjaka, živa i neozlijeđena, te ju je HGSS, u prvim uskršnjim satima, dopratio kući.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 21:20