StoryEditorOCM
Dalmacijaračunajte na kišu

Iskoristite današnji dan, uskoro nam stiže još jedno zahlađenje: na obali i otocima se očekuje susnježica i snijeg, puhat će i jaka bura

Piše PSD
19. ožujka 2018. - 10:05

Nakon vrlo hladnog početka mjeseca te razmjerno toplog razdoblja do sredine mjeseca, u trećem tjednu ožujka očekuje nas zamjetno hladnije vrijeme od prosjeka za ovo doba godine, ne samo na kopnu, nego i na Jadranu, gdje će osjet hladnoće dodatno pojačavati bura. A nije isključeno da ponegdje i na obali i otocima bude zabilježeno padanje susnježice i snijega, već u ponedjeljak na sjevernom Jadranu, sredinom tjedna i u Dalmaciji, piše HRT.

U Dalmaciji još neće osjetnije zahladnjeti pa će sredinom dana i poslijepodne temperatura biti između 10 i 15 °C. Uz promjenljivu naoblaku treba računati na kišu, mjestimice i grmljavinu. A puhat će u sjevernoj Dalmaciji bura i istočnjak, drugdje jugo, na otvorenome jugozapadnjak koji će okrenuti na sjeverozapadnjak prema kraju dana. 

Promjenljivo će s kišom biti i na jugu Hrvatske gdje će puhati jugo i jugozapadni vjetar, pri čemu će more biti malo i umjereno valovito, prema otvorenome moguće i valovito. I tu će se zadržati slično toplo kao u dane vikenda. 

Od utorka - i dalje hladno

Na Jadranu će povremenih oborina još biti uglavnom na srednjem i južnom dijelu, gdje će u srijedu zahladnjeti te mjestimice može biti susnježice pa i snijega. Bura će se u srijedu, kada će biti najjača, proširiti na cijeli Jadran, a od četvrtka će slabjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 16:55