StoryEditorOCM
Dalmacijazamalo prouzročilo tragediju

Bizarna nesreća u Imotskom: 'Prema djeci je jurio kombi bez vozača, samo pukom srećom spasili su živu glavu!'

10. ožujka 2018. - 09:15

– Ljudi moji prepao sam se kao nikada, kada mi je sin koji ide u prvi razred Srednje škole u Imotskom samo kratko ispričao što se dogodilo u četvrtak navečer, na njegovu putu iz škole prema glavnom kolodvoru u Imotskom, gdje se trebao ukrcati i vratiti doma.

Rekao mi je: "Tata dok smo bili na putu za kolodvor netko je poviknuo 'bježite, ide kombi'. Skočili smo i maknuli se i onda se pored nas sjurio žuti kombi, prešao glavnu prometnicu i zabio se u ogradu kod jedne kuće. Sva sreća što smo bili spretni, ali i sretni".

Ovu nam je ispričao Ante Šitum, roditelj koji je i poslao fotografije s mjesta nesvakidašnje nesreće koja je, zaista, zahvaljujući velikoj sreći, prošla s razbijenim prednjim dijelom kombija imotskog prijevoznika đaka, i prilično razbijenom željeznom i betonskom ogradom kuće jedne Imoćanke, koja se nalazi nasuprot samoga kolodvora u Ulici kralja Zvonimira.

A što se zapravo zbilo? Kao i svake večeri, kombi za prijevoz đaka uredno je, kao i ostali autobusi, u očekivanju đaka bio parkiran na autobusnom kolodvoru u Imotskom. Odmah do parkirališta je i nizbrdica, zapravo glavna prometnica koja spaja kolodvor s Ulicom kralja Zvonimira i koja je vrlo frekventna baš u vrijeme završetka nastave. Nešto iza 19 sati, prema pričanju očevidaca, pokrenuo se žuti kombi, i na veliku sreću izbjegavajući djecu te parkirane automobile, dobio ubrzanje niz nizbrdicu, prešao Ulicu kralja Zvonimira i zabio se u betonski zid i željeznu ogradu privatne kuće.

U tom trenutku ni jedan automobil nije prošao ulicom! Policija je obavila očevid, i kako doznajemo iz Policijske uprave, u tijeku je postupak utvrđivanja svih okolnosti pokretanja parkiranog kombija. Rečeno nam je, također, da za jednu osobu, vlasnika vozila slijedi izdavanje obveznoga prekršajnog naloga, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, jer se radilo o prometnoj nesreći s materijalnim posljedicama.

No, slijedi i priča jednog drugog djelatnika firme, u čijem je vlasništvu kombi. Ona po prilici izgleda ovako.

Istina je da je kolega koji vozi kombi izišao iz njega i uredno ga parkirao. U bravi je ostavljen i ključ sa zaključanim volanom. Vidjeli smo, tvrdi taj vozač, da je netko ušao u kombi i onda u krivini, nakon sedamdesetak metara i iskočio. Da se auto samo pokrenulo sa zaključanim volanom već nakon desetak metara udario bi u trotoar i zemljani prostor.

Sve u svemu, ono najbitnije je da nitko nije nastradao. Šteta će se nadoknaditi, kazna će se platiti. Ovo ostaje kao dobra opomena svima, da bolje paze kako ostavljaju automobil.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:42