StoryEditorOCM
DalmacijaUhićeni u krivolovu

Zapovjedniku talijanske ribarice 'odrezano' 55 tisuća kuna kazne

23. veljače 2018. - 22:21

Zapovjednik talijanske ribarice, koju je u četvrtak u krivolovu unutar teritorijalnog mora Republike Hrvatske zateklo plovilo splitske pomorske policije, kažnjen je u petak na Prekršajnom sudu u Visu s nešto manje od 55 tisuća kuna kazne.

Za tri počinjena prekršaja dobio je 30 tisuća kuna kazne dok je još 23.500 kuna određeno da plati kao naknadu štete te 400 kuna sudskih troškova.

Trojica članova posade kažnjena su s pet tisuća kuna i plaćanjem sudskih troškova. Odrekli su se prava na žalbu tako da je odluka pravomoćna, a oduzete su im i putne isprave. Na ribarici je pronađeno i oduzeto 46 kilograma razne vrste ribe i rakova.

Podsjetimo, policija je izvijestila da je u četvrtak, oko 10 sati, praćenjem podsustava za nadzor državne granice na moru, unutar teritorijalnog mora RH, uočena talijanska ribarica u krivolovu zbog krive procijene kako radi loših vremenskih uvjeta to nitko neće primijetiti. No, nisu računali na policijske radare te plovilo splitske policije koje ih je, bez obzira na uvjete, spriječilo u daljnjem krivolovu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 00:53