StoryEditorOCM
Dalmacijazavršilo testiranje

Izabrani novi čelnici policijskih postaja: Boban i Nenadić postaju načelnici u Splitu i Imotskom, Bilobrk ulazi u novi mandat

Piše M. Didić
22. veljače 2018. - 13:35

Na mandat od pet godina izabrani su novi načelnici triju policijskih postaja na području PU splitsko-dalmatinske. Od deset prijavljenih kandidata za načelnika najveće postaje u Upravi najbolje rezultate na pismenom testu i usmenom razgovoru pred peteročlanom komisijom postigao je samostalni policijski inspektor Hrvoje Boban i on je imenovan načelnikom Prve policijske postaje u Splitu na mandat od pet godina.

Policijska postaja Sinj dobila je novog-starog načelnika jer je među troje kandidata najbolje rezultate postigao glavni policijski savjetnik Marko Bilobrk i on će voditi ovu postaju i u novom mandatu.

Od šestoro kandidata koji su se javili na interni oglas za načelnika PP Imotski najbolje rezultate je postigao policijski inspektor Tihomir Nenadić koji na tom mjestu nasljeđuje Zvonka Bubala kojemu je istekao mandat. Bubalo se javio i na ovaj interni oglas ali nije prošao. Izabrani načelnici na dužnost stupaju 2.ožujka ove godine, a eventualna žalba ostalih kandidata koja se podnosi Odboru za državnu službu u roku od petnaest dana nakon primitka rješenja ne odgađa izvršenja koje je potpisao glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Interni oglas za ova radna mjesta objavljen je na stranicama MUP-a i Ministarstva uprave  24. siječnja ove godine, a devetnaestoro kandidata je pristupilo testiranju 13. veljače u prostorijama PU splitsko-dalmatinske da bi s danom 21. veljače cijeli postupak bio završen imenovanjem trojice načelnika.

Na čelu peteročlanog povjerenstva koje je imenovao ministar MUP-a Davor Božinović, a koje je obavilo testiranja svih devetnaest kandidata nalazio se bivši ravnatelj policije Ivica Franić, a komisiju su sačinjavali i sindikalist Ante Šućur, nekada prvi krim-policajac PU-a SD Ante Matković, inspektor Jure Kaćunić i nekadašnji načelnik splitske Postaje prometne policije Perica Orešković.

Ovo je bio drugi ciklus popunjavanja načelnika postaja u PU splitsko-dalmatinskoj, jer je prvi val imenovanja 12 načelnika postaja obavljen početkom listopada prošle godine, a budući da su načelnici ovih triju postaja iz raznih razloga izabrani kasnije od ove dvanaestorice, tako im je kasnije i istekao mandat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 06:59