StoryEditorOCM
Dalmacijabogati ulov

Propao mu nasad vrijedan 12 tisuća eura: mladi 'poduzetnik' sadio marihuanu u pitarima, policija mu upala prije žetve

21. veljače 2018. - 10:42
Stabljike marihuane, PP Omiš (1).JPG

Djelatnici PP Omiš su u utorak u mjestu Čišla imali jako uspješnu intervenciju s bogatim ulovom. Na temelju operativnih spoznaja i ishodovanog sudskog naloga ušli su u staru obiteljsku kuću 31-godišnjaka iz tog mjesta i u pitarima pronašli 50 stabljika marihuane prosječne visine od jednog metra.

Marihuana je posađena početkom prosinca i za petnaestak dana bi bila spremna za branje pa su ovom akcijom "uništili prinos" ovog poduzetnika. Da je 31-godišnjak marihuanu stigao osušiti ona bi dosegla težinu od oko šest kilograma što bi mu donijelo zaradu od oko 12 tisuća eura da ju je prodao na  veliko. Da se mladić brinuo o usjevima svjedoči i činjenica da su policajci u staroj kući  zatekli pravi laboratorij s lampama za grijanje i za postizanje optimalne  svjetlosti i nekoliko vaga za mjerenje.

Uhićeni je i do sada poznat policiji uglavnom zbog obiteljskog nasilja i narušavanja javnog reda i mira u jednom omiškom kafiću Gatima i Ostrvicama, te obiteljskog nasilja prema ocu i bratu, ali mu je ovo prva kaznena prijava zbog droge. Tako je 2015 u omiškom kafiću odbio zapovijed da prestane s narušavanjem javnog reda i mira pa je policajca glavom udario u predjelu desnog oka.

U Gatima je 2006. u kafiću prijetio nožem mještaninu na udaljenosti od dvadesetak metara, ali do sukoba na sreću ipak nije došlo. U Ostrvicama  je 2011. u kafiću napao oca i brata kao što je to učinio i dvije  godine prije u obiteljskoj j kući.

Za divno čudo prilikom sadašnjeg uhićenja nije se uopće opirao policiji, ali nije htio ništa govoriti o svojoj  djelatnosti nego je šutio.

Tijekom jutra će biti doveden pritvorskom nadzorniku, a onda dalje na državno odvjetništvo. Marihuana je naravno zaplijenjena i bit će uništena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 12:59