StoryEditorOCM
Dalmacijatjedna prognoza

Očekuje nas novi snijeg u unutrašnjosti Dalmacije, na obalu i otoke stižu udari bure i kiša

Piše PSD, Hina
20. veljače 2018. - 09:41

Susnježica i snijeg mogući su danas u unutrašnjosti Dalmacije, a na obali i otocima se očekuje kiša. Puhat će slaba i umjerena bura s mogućim jakim udarima u sjevernoj Dalmaciji, a prema jugu bit će istočnjaka i juga, javlja HRT.

More će pritom biti malo i umjereno valovito, kao i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje jugo može biti i jako. Mjestimice su mogući i pljuskovi s grmljavinom te veća količina kiše. Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom od 8 do 12 °C.

U nastavku tjedna

U nastavku tjedna će biti još vjetrovitije, uz  istočnjak i jugo u Dalmaciji. Pritom će povremeno biti kiše, a osobito krajem srijede i u četvrtak. A na prijelazu od četvrtka na petak ponegdje u Dalmaciji moguća je i obilnija kiša, piše HRT.

HAK: Snijeg u zaleđu Dalmacije​ i unutrašnjosti Hrvatske

Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb otvorene su za sva vozila, snijeg otežava vožnju u većem dijelu unutrašnjosti Hrvatske te mjestimice u zaleđu Dalmacije, izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na pojedinim cestama u Lici i Gorskom kotaru, uključujući državnu cestu DC1 između Karlovca i Knina i državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar između Zdihova i Kikovice. 

Zbog vjetra na autocesti A7 Draga-Šmrika te na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski i Senj -Karlobag zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na dionicama Novi Vinodolski -Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Trajekti i katamarani plove redovito.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 10:50