StoryEditorOCM
Dalmacijaprisjeo joj smaragd

Dolijala hvarska Pink Panterica: pljačkala domove imućnih otočana iako je neke i poznavala, na trajektu je razotkrio naizgled beznačajan potez

Piše JL
30. siječnja 2018. - 23:57
trajekt

Hvaranka P.B. (45), poznata na tom dalmatinskom otoku po svojoj usluzi šetanja i čuvanja pasa, prije desetak dana, stojeći na trajektu, bezbrižno se "igrala" prstenom na ruci. Bio je to zlatni muški prsten sa smaragdnim kamenčićem koji je na njezinom prstu doslovno bio trn u oku muškarcu u njezinoj neposrednoj blizini.

A taj muškarac bio je policajac u civilu koji je svoju sugrađanku detaljno proučio, provrtio film te digao na noge ostale kolege s Hvara koji su zasukali rukave i nakon temeljitih izvida povezali P.B. sa serijom provala u domove imućnih otočana dok su bili na godišnjim odmorima između lanjskog 15. prosinca i 26. siječnja ove godine, piše Jutarnji.

Nije dugo trebalo da otokom prođe vijest o njezinom subotnjem uhićenju, a 45-godišnjakinja je, s obzirom na svoj modus operandi vrlo profesionalnog i neprimjetnog obijanja staklenih stijenki bez obzira na kojoj su visini, ubrzo dobila naziv "hvarska Pink Panterica".

Hvarska policija je provela istraživanje te ju povezala s provalama u dvije kuće iz kojih je ukrala novac, nakit i televizor. Šteta? Oko 52 tisuće kuna. Osim toga, policajci su ju osumnjičlili i za krađu perilice rublja 'teške' 4000 kuna iz još jedne hvarske vile. Većina prisvojenih predmeta je pronađena u, kako doznajemo, pomoćnoj prostoriji nadomak njezine obiteljske kuće.

Neslužbeno doznajemo, među pokradenim žiteljima Hvara su jedan Zagrepčanin s otočkom adresom te majka i sestra jednog poznatog ugostitelja iz Hvara. Ono što dodatno brine je da je nekima od svojih meta 45-godišnja P.B. čuvala i kućne ljubimce, točnije pse.

Stisnuta dokazima svoj krimen nakon uhićenja je priznala, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja predana je u ruke splitskom pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 18:43