StoryEditorOCM
DalmacijaNIJE VIC

HDZ i Kerum nastavili podjelu plijena: župan Boban imenovao Kerumovu nećakinju u upravna vijeća dviju županijskih ustanova

Piše Gordan Zubčić iNina Glučina
28. siječnja 2018. - 15:51

Niz županijskih ustanova i tvrtki iz resora zdravstva i socijalne skrbi dobio je nove sazive upraviteljskih tijela, a zanimljivo je vidjeti da je župan Blaženko Boban imenovao Dunju Matković, nećakinju HGS-ova čelnika Željka Keruma, na dvije dužnosti.

Kći Nevenke Bečić, aktualne županijske vijećnice i bivše predsjednice splitskog parlamenta, postala je tako članica upravnih vijeća (UV) tvrtke "Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije" i Doma za starije i nemoćne osobe "Lovret". Gospođa Matković po struci je magistra primarnog obrazovanja, odnosno, prevedeno na "običan" jezik, diplomirana učiteljica zaposlena u Osnovnoj školi "Pojišan" u Splitu, te je u gradonačelnikom mandatu svojeg ujaka bila postavljana na slične pozicije, ali puno bliže temeljnom zvanju, jer je sjedila u "nadzorničkim foteljama" predškolskih ustanova.

Na čelo UV-a županijskih "Ljekarni" imenovan je šef Kirurgije KBC-a Split dr. Zdravko Perko koji je ujedno i predsjednik HDZ-ova ogranka u Mravincima i solinski gradski vijećnik, dok je stepenicu niže "skliznuo" bivši županijski vijećnik Mario Žaja, dosadašnji predsjednik tog tijela. Djelovanje Doma "Lovret" nadzirat će i dr. Jure Krstulović, još jedan kirurg i bivši HDZ-ov gradski vijećnik u Supetru, te prof. emeritus Vjera Mornar, višegodišnja članica sličnih UV-a.

Prvi "upravitelj" županijskog Doma zdravlja ostao je ginekolog dr. Ivan Nasić, dugogodišnji voditelj sinjskog rodilišta i nekadašnji HDZ-ova kandidat za gradonačelnika, oftalmolog i bivši predsjednik Gradskog vijeća Makarske dr. Damir Mendeš (HDZ) ostaje član, dok je za drugog člana umjesto ginekologa dr. Zdeslava Benzona (HSLS) imenovan dr. Ante Vučemilović, liječnik opće medicine iz Imotskog i nekadašnji županijski poglavar za zdravstvo.

Član UV-a Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju "Biokovka" iz Makarske županovim su potpisom postali dr. Siniša Rudelj, magistar ekonomije koji je bio član Kerumova HGS-a, te diplomirani pravnik Ivica Šuto, član HDZ-ova Županijskog odbora. Dr. Jakov Todorić, dječji kirurg iz Splita rodom iz Zmijavaca i član HDZ-a novi je prvi "nadzornik" te medicinske institucije. Dr. Josip Banović, kirurg na KBC-ovu Zavodu za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku kirurgiju, Sandra Zokić (HDZ) pročelnica kaštelanskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti i opće poslove, te bivša HGS-ova splitska gradska vijećnica Lidija Bekavac, nekadašnja direktorica tvrtke "Županijske ceste", postali su članovi UV-a Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Također je imenovano i novo Upravno vijeće županijskog Zavoda za hitnu medicinu. HDZ-ova Marija Bralić postala je predsjednica na četiri godine, a članovi su dr. Marčelo Štambuk, član Općinskog vijeća Selca, i HDZ-ov Josip Mihanović.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:54