StoryEditorOCM

Šahovski turnir u spomen na junaka Domovinskog rata Petra Žaju

Piše PSD.
17. svibnja 2009. - 11:42
Peti memorijalni međunarodni šahovski turnir „Petar Žaja“,koji se održava u Aržanu rodnom mjestu hrvatskog junaka Petra Žaje,okupio je proteklog vikenda i najveći broj sudionika,njih sedamdeset i dvoje.Bio je to i najjači turnir po kvaliteti,jer je na njemu sudjelovalo osam velemajstora, jedanaest internacionalnih majstora.

Organizator turnira Zavičajna udruga Aržančana i šahovski entuzijasti iz Aržana predvođeni Stjepanom Žajom,i ove su godine izvanredno organizirali turnir.
Igralo se po Švicarskom sistemu,a najbolji rezultat sa 7,5 bodova postigao je velemajstor Mišo Cebalo.Drugi i treći su također velemajstori Bojan Kurajica i Siniša Dražić iz Novog Sada sa po 7 bodova.

Prije samog turnira,koji je iz godine u godinu sve kvalitetniji i masovniji i svrstava se u najjače u Hrvatskoj,delegacija organizatora položila je vijence na grob Petra Žaje na mjesnom groblju u Aržanu,a učenici Osnovne škole iz Aržana izveli su prigodni program.

Poznato je kako je junak Domovinskog rata Petar Žaja bio izvanredan šahist,učenik poznate Aržanske šahovske škole koja je odgojila i velemajstora Ivana Žaju ,te nekoliko internacionalnih majstora.

Braco Ćosić / Epeha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 04:05